Vaikea päivä

Tänään on kulunut tasan vuosi, kun elämäni kääntyi ylösalaisin yhdessä lauseessa. Voisin tästä avautua, mutta jätän sen tekemättä. Alan itsekin olemaan täynnä tätä draamaa. Elämä menee eteenpäin. Sen huomasi varsinkin vanhemmistani, jotka vierailivat taas luonani. He ovat vanhentuneet kiihtyvällä vauhdilla. Jossain vaiheessa heistäkin aika jättää. Meidän perheestä ei sitten jää jäljelle kuin minä. Tähän ikään mennessä en ole jälkikasvua hankkinut ja luultavammin en hankikaan. Eli tähän oksaan tämä haara loppuu.

Joinakin heikkoina hetkinä tulen katuneeksi omaa lapsetonta valintaani, mutta se menee yleensä ohi. Koirakuumekin on laskenut, koska en yksinkertaisesti tähän vuokra-asuntooni saa tuoda eläimiä. Mutta ehkä jonain kauniina päivänä kannan sen pennun kotiin. Sillä välin voin vain ihailla haikeana toisten karvaturreja. Olen elämän muutokseni yhteydessä katkonut kiitettävästi siteitä – ei asuntolainaa, ei elätettävää eläintä, ei ilmoitusvelvollisuutta menemisistäni toiselle. Vapaa pudotus kuin siinä Mad Menin alkuanimaatiossa.

Mainostoimistossa työskentely on muuten mielenkiintoista. Ei niinkään itse työn takia. Mielenkiintoiseksi se muuttuu, kun toisten alojen edustajat alkavat puhumaan mainosalan ihmisistä. Me olemme täysin vapaata riistaa. Huonoja ihmisiä ja moraaliltamme epäillyttäviä. Ei varmaan ole toista alaa, jonka edustajia niin paljon vihataan ja selän takana haukutaan. Itse olen jotenkin kyennyt muodostamaan itselleni allergian taiteilijoita kohtaan. Ei minulla heitä mitään vastaan ole, mutta ei vaan jaksa sitä jatkuvaa jaarittelua taiteesta ja sen luonteesta. Varsinkin taiteen kuluttajana ei saisi olla mitään mielipidettä asiasta. Esille pantu taideteos alkaa elämään omaa autonomista elämäänsä yleisön korvien välissä. Hyvin harva taiteilija ymmärtää tämän. Rakkaasta lapsesta on vaikea päästää irti ja antaa sen mennä maailmalle.

Ajatukset poukkoilevat toisesta toiseen ja mistään ei nyt saa otetta. Vaikea päivä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Vaikea päivä

  1. Ensimmäinen vuosi on vaikein, sitten alkaa taas helpompi elämä. IT-toimittajan penkissä istuvana totean, että emme mekään aina se kaikkein rakastettavin ihmiskunta olla puheista päätellen 😉 Harri B:n sanoin: voimia (meille)!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.