Myyntiboikotti?

Ostin eilen vihdoinkin kauppojen hyllyille saapuneen Warriors pelin. Kyseessähän on GTA -sarjasta tunnetun Rockstar Gamesin viimeisin väkivaltapläjäys, joka ei varmasti jätä yhtään kukkahattu-tätiä kylmäksi. Peliä saikin metsästää keskustan kaupoista. Sitä ei löytynyt työmatkalla olevista Free Record Shopista, Stockmannilta eikä Dosesta. Ainoastaan Anttila oli nostanut pelin hyllylle. Onko kyseessä myyntiboikotti vaiko sisäänostajien ymmärtämättömyyttä?

warriors_turpaan.jpg

Jos kyseessä olisi ollut pelkästään Free Record Shop ja Stockmann, niin olisin luullut sisäänostajien taas munanneen pahemman kerran. Pelin puuttuminen Dosen tarjonnasta, tuntuu omituiselta. Tiedetään, että pelikauppa on kohta konkassa tai jonkun toisen omistuksessa, mutta oli kaupan hyllyillä muitakin uutuuksia. Valitettavasti en jaksanut tehdä sen laajempaa kenttätutkimusta Warriors myynnistä keskustan kaupoissa.

No, myyntiboikotti tai ei. Peli on hallussani ja tunnin alkulämmittelyn pohjalta voin vain taas ihailla Rockstar Gamesin taitoa tehdä perkeleen hyviä pelejä. Illalla ostan six-packin bisseä ja lähden New Yorkin kaduille hakkaamaan jengiläisiä, ryöstämään kauppoja ja pahoinpitelemään syyttömiä sivullisia … väkivaltaviihde ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin hauskaa.

11 vastausta artikkeliin “Myyntiboikotti?

 1. Pidä pullonavaajan lisäksi pesäpallomaila hollilla, mikäli sillekin tulee käyttöä… Enjoy the (caused) Pain.

  Tykkää

 2. Peli on ainakin niin hyvin tehty, että tuskin tarvitsee alkaa mätkimään konsolia pesismailalla. Ja mitä taas mallinottamiseen tulee, niin parempi sekin jättää väliin. Tyttökaveri on tulossa yöksi viereen nukkumaan. Ei taitaisi oikein lämmetä pienelle väkivaltakohtaukselle … heh heh.

  Tykkää

 3. Veikko,

  Pelin ikäraja on 18+, joten jos naapuruston kymmenvuotiaat peliä pelaavat, niin vanhemmat vain vastuuseen vastuuttomuudesta. Kaikki pelit eivät ole tarkoitettu lapsille ja konsolit eivät ole mitään leluja. Tätä eivät vain nämä kuluttajat näytä tajuavan vaikka kuinka lekalla päähän taottaisiin …

  Tykkää

 4. Mitenkään aiheeseen liittymättä: Oletko lukenut muita Warren Ellisin sarjakuvia kuin Transmetropolitanin?

  Ellisillä on muuten aika mainiot kotisivut (http//www.warrenellis.com), joita hän päivittää suhteellisen usein.

  Tykkää

 5. Mike,

  Lapsuudessa vanhemmat eivät vielä tienneet mitä pelit ovat 🙂

  Teemu,

  Tuossa kirjahyllyssä lojuu jokainen Transmetropolitan (kaiken kaikkiaan 11 albumia). Warren Ellisillä oli oma blogikin jossain välissä. Nyt näyttää sekin toiminta siirtyneen oman sivuston alle. Kiitos muistutuksesta. Pitääkin tästä tilata RSS-readeriin Ellisin löpinät …

  Tykkää

 6. Kävin viime maanantaina itkemässä peliä Stockalta.

  Oli myyjä totaalinen ummikko. Katsoi tilannetta koneelta ja kertoi että vain joitakin oli hankittu koska peli ei ole iso juttu Suomessa.

  Meinasin räjähtää nauramaan. Hyllyt notkuvat toinen toistaan paskempia halpispelejä ja mies kehtaa asiantuntijuuttaan kertoa että Rockstar Gamesin uusin ei ole iso juttu. Okei.

  Sain pelin pari päivää myöhemmin ja olen hekotellut sydämeni kyllyydestä pelin vereslihaisaa ja veljellistä tunnelmaa.

  Warriors leffasta oli muuten jenkeissä (NYC:issä vieraillessani) ilmestynyt sopivasti (ihan tarkoituksella juuri nyt) ohjaajan versio.

  Tykkää

 7. Olen samaa mieltä, että vastuu on vanhemmilla. Noita ääliövanhempia vain tuntuu riittävän.

  Pelit sinänsä ovat OK.

  Tykkää

 8. Vastuu lasten pelaamisesta on vanhemmilla, tästä olen samaa mieltä. ƒäliöitä vaan tuntuu riittävän. Pelit sinänsä ovat OK.

  Tykkää

 9. Nykyään yhteiskunnan pitäisi hoitaa vanhempienkin hommat ja kaikista omista virheistä tulee syyttä aivan joitakin muita kuin itseään. Ei todellakaan ole pelin kehittäjän tai myyjän vastuulla, jos joku ei vielä tänäkään päivänä tiedä sitä, että kaikki pelit eivät ole mitään leluja ja harmitonta viihdettä lapsille. Jos elää elämänsä jossain komerossa, niin ei voi kuin syyttää itseään jos ei mitään komeron ulkopuolisesta maailmasta tiedä …

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.