Peliasiaa

PSP julkaistaan kesällä Euroopassa. Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, että mitä muuta sillä tekisi kuin vain ulkona liikkuessakin sulkisi itsensä sosiaalisesta kanssakäymisestä pelaamalla jotain pikselimaailmaan sijoittuvaa peliä. Konsolille saatavien elokuvien määrä ei ainakaan vakuuta. Ja PSP:n langattomat nettimahdollisuudet kalpenevat Nokian uudelle internet-tabletille.

Jos jotain haluaisin mobiilille päätelaitteelle, niin mahdollisuuden tallentaa televisio-ohjelmia, jotka jäävät katsomatta muiden kiireiden takia. Tällaista mahdollisuutta UMD-levyt eivät näytä suovan, koska PSP:ssä ei ole televisioviritintä eikä tallennusmahdollisuutta levylle.

PSP:lle saatava Spiderman 2™ peli on kuulemma parempi kuin muille konsoleille saatava pelien irvikuva. On valitettavaa, että Hämis on joutunut näiden kehnojen lisenssipelien uhriksi. Neversoftin kehittämä Spiderman -peli PSX:lle oli nimittäin paras sarjispeli, mitä koskaan on millekään alustalle tehty. Sen fiilis oli alkuperäiselle sarjakuvalle uskollinen ja pelikokemuksena suorastaan nautinnollinen.

Syksyllä pitäisi kauppojen hyllyjä tulla täyttämään Ultimate Spiderman. Peli perustuu siis Hämähäkkimiehen 2000-luvun versiolle. Itse en uudesta sarjakuvasta pidä laisinkaan, mutta päättyneellä E3 Expossa peli ehti herättää positiivista huomiota. Saapi sitten nähdä.