Vaateostoksilla

Skrubu muistutti minua taas vaateostoksien vaikeudesta. Omassa tapauksessani ei ole kyse vaatteiden tiukkuudesta, vaan niiden väljyydestä. Pieni MiesTM on vaatekauppojen sisäänostajien syrjityin kansanosa. Yleensä vaatekaupassa asioidessani en katso hintalappuja, vaan kokoa. Jos sattuu niin onnekkaasti, että löydän minua miellyttävän vaatekappaleen ja vielä kaupan päälle se on sopivaa kokoa, niin marssin välittömästi kassalle. Luottokorttia ojentaessa pistän silmät kiinni ja rukoilen armoa kuluttamisen ylijumalalta. Tällä metodilla olen maksanut kahdesti yli 85 euroa pelkästä paidasta (mutta ne on niin makeita …).

Mutta löytyykö maailmasta ihan oikeasti ketään, jolle löytyy aina sopivia vaatekokoja vaatekaupasta? Itse olen jo vuosia haaveillut shoppailumatkasta Tokioon. Sieltä luulisi löytyvän tällaiselle 158 senttiä ”pitkälle” urokselle kunnollisia vaatteita eikä mitään My Little Pony T-paitoja. Sitä ennen pitää säästää piiiiiiiiitkä penni …

10 vastausta artikkeliin “Vaateostoksilla

 1. Itse olen kyllä aina löytänyt. Olen n.170cm pitkä, mutta salaisuus on käyttää liian isoja vaatteita 🙂

  Tykkää

 2. Käytän samaa metodia hakiessani kauluspaitoja ja pikkutakkeja. Jostain syystä ne suunnitellaan aina niin että kylkiin jäävää kangasta voi käyttää siipinä. (siksi ostankin yleensä kokoa S/M vaikka pituutta 180+)

  Tykkää

 3. Rahina,

  Tuota minäkin olen ihmetellyt. S-koon paidat ovat ylläni joskus kuin jotain hemmetin telttoja. Pitääkö sitä etsiä xxs-kokoa? Juuri eilen katsoin eräitä T-paitoja, joiden s-koko oli vanhan ajan xl-koon kokoisia. Ja kyseessä ei ollut koripallopaidat.

  Tykkää

 4. samoja kokemuksia, miesten vaatteet paidoista housuihin ja takkeihin ovat ihan valtavia telttoja ainakin mulle vaikka olen 180cm ja enkä ole mikään ylipainoinen. mutta ilmeisesti vaatteet kansan mukaan.

  naisten olen kuullut sanovan että Italiasta löytyy pineniä kokoja, ehkä myös miehillekin istuvampia kokoja.

  Tykkää

 5. eieiei, ei tokio. varmasti upea paikka sekin, mutta shoppailuun kallis aasiamittapuulla. malesia rok. ihmiset pienia (itse olen pieni neiti-ihminen) ja kaikki puoli-ilmaista. verovapaan penang-saaren ostoshelvetteihin vaan rahatukkojen kanssa ja vaatekaappi senkun tayttyy.

  Tykkää

 6. jes, kyllä se toimis. Ollut nimittäin monta kertaa mielessä perustaa vaatemerkki suomalaisille lyhyenlaisille ja isoperäisille naisihmisille, Puumulkku Brand Clothing (TM). Ja niiden naisten pukeutumiskoodi on muutenkin sellainen miehekäs, eli niitä vaatteita voisi miehetkin käyttää… 😉

  Tykkää

 7. Täältä kokoskaalan toisesta päästä voin ilmoittaa, että 193 cm pitkälle ihmiselle ei myöskään löydy vaatteita — tai ehkä löytyy jos painat 150 kg. Mikäli onnistun löytämään esim. paidan, jossa on riittävän pitkät hihat, selkään jää about 3 metriä ylimääräistä kangasta.

  Tapit voivat aina matkustaa Aasiaan, mutta mihinkäs me kukkakepit menemme vaateostoksille?:-)

  Tykkää

 8. Zaraa voi suositella ainakin naisille, joilla on pitkästi jalkoja, olematon povi sekä vyötärönympärys siinä 50cm. Ehkä Zaran miestenmallistot ovat samaan tapaan suunniteltuja, en tiedä. Lahkeitahan voipi aina lyhentää/lyhennyttää.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.