Drinkkiblogi – Mojito

Mojito

Alkoholiveron laskun myötä minulle on tullut kuin vahingossa uusi harrastus. Toiset harrastavat ruoanlaittoa, toiset taas viinejä. Minun harrastuksessani nämä kaksi jaloa harrastusta lyövät kätensä yhteen. Minä harrastan drinkkejä.

Ihmiset nauttivat alkoholinsa aivan liikaa viininä, oluena, siiderinä tai kotimaisena lonkerona. Näissä juomissa ei ole mitään vikaa, mutta aito drinkki-kulttuuri on jäänyt taka-alalle. Tästä syystä aion aloittaa kokonaan uuden blogisarjan – Drinkkiblogi.

Tarkoituksena on opetella tekemään aina uusi drinkki. Ensimmäisenä vuorossa on Mojito. Sen omintakeisuus piilee tuoreessa mintussa, jonka käyttämisessä Mojitossa ei kannata kursailla – 10 – 12 lehteä on juuri sopiva määrä.

Ensin puristetaan puolikkaasta limestä mehu lasin pohjalle. Sen päälle lisätään noin 7 mintun lehteä. Lehdet murskataan limen sekaan huolellisesti. Tämän jälkeen lisätään sokeriliemeä maun mukaan.

Sokeriliemen päälle kaadetaan vaaleaa kuubalaista rommia. Paras vaalea kuubalainen rommi on ehdottomasti Havana Club. Kun rommi on kaadettu lasiin lisätään hieman soodavettä ja näyttävä määrä kokonaisia mintun lehtiä (n. 5 kpl). Lasi täytetään jäillä ja Mojito on valmis.

Itse olen erittäin perso sitrukselle, joten lisään Mojitooni vielä lohkon limeä. Juomaa kannattaa sekoittaa juomisen aikana aina välillä. Näin mintun lehdistä erittyvä maku jakautuu tasaisesti juomisen aikana.

Vaikka aito Mojito tehdään Havana Clubista, niin Bacardi tarjoaa erinomaiset Bacardi Mojito sivut.

Kippis kaikki blogosfääriläiset …

Yksi vastaus artikkeliiin “Drinkkiblogi – Mojito

Kommentointi on suljettu.