Terveisiä Takapajulandian reuna-alueelta

siat

Keskustan Mauri Pekkarinen aloitti puhumaan A-Studio: Talk ohjelmassa leikkauksista, mutta vaihtoi lennossa termin ”sopeuttamiseksi”, koska se vaikuttaa paremmalta. Kun politiikan ykkösdivisioonan edustajat alkavat harjoittamaan terminologista hygieniaa peittelemättä, niin ollaan astuttu poliittisen keplottelun alueella aivan uudelle ulottuvuudelle. On siis aika puhua asioista niiden omilla nimillä.

Mihin meitä ollaan sopeuttamassa? Sipilä-Soini-Stubb -akselilla halutaan luoda kuvaa, että maahamme ollaan muodostamassa porvarihallitusta. Tämä on täysi vitsi, koska maassamme ei ole koskaan ollut porvaristoa. Edustavatko perussuomalaiset edes oikeistoa? Ja vitsi vain paranee, kun persujen perusäänestäjä hymistelee nojatuolissaan, koska hän on osa ”porvaristoa”. Pyrkyreiden ja nousukkaiden Suomi on saamassa konservatiivisen hallituksen. Ja tähän konservatiiviseen ilmapiiriin meitä ollaan sopeuttamassa.

Jos britit valitsevat tänään itsellensä konservatiivisen hallituksen, niin Sipilän vehkeily tulee ratsastamaan kuuman trendin aallonharjalla. Valitettavasti tämä trendi ei ole mikään harmiton hairahdus, vaan tulee muuttamaan maatamme huolestuttavalla tavalla. Aateveljien mukaisesti Suomen konservatiivit tulevat suhtautumaan ”kriittisesti” EU:n yhdentymiseen ja laittamaan tälle prosessille kapuloita rattaisiin sen minkä ehtivät. Ja Soini nauraa matkalla pankkiin.

Kun Suomi lähtee etääntymään Euroopasta, niin sille jää ainoastaan yksi vaihtoehto. Tämä vaihtoehto on rakas itänaapurimme Venäjä. Asiaa voidaan pyöritellä ja jaaritella miten päin tahansa, mutta täysin autonomisena valtiona Suomi ei tule pärjäämään – ei ole koskaan pärjännytkään. Kääntyminen itään päin merkitsee vain ja ainoastaan yhtä asiaa – suomettumista. Veikkaan, että tämä kehitys tullaan ristimään jollakin vähemmän neuvostoaikaisella termillä… miten olisi finlandisaatio? Brežnevin aikaiseen rähmällään oloon tuskin palataan, mutta ei siitä mitään kaunistakaan kehitystä tule.

Uussuomettuminen tulee suurella todennäköisyydellä olemaan taloudellisesti erittäin kannattavaa Suomelle. Venäjän keskeinen agenda on osoittaa, että sen ystävänä oleminen on kannattavaa. Ja Suomi on osoittanut hedelmällisyytensä tällaisen toiminnan laboratoriona. Sotilaallisen uhkan vaihtoehtona tarjotaan porkkanana taloudellista yhteistyötä. Mutta ennen kuin aletaan korkkaamaan niitä venäläisiä Sovetskoje šampanskoje -pulloja, niin pohditaanpas hetki, mitä tämä uusi YYA-sopimus tulee meiltä edellyttämään.

  • Ihmisoikeuskysymykset: – Niin mitkä ihmisoikeuskysymykset? Aivan niin. Se, mitä Venäjällä tapahtuu poliittisille toisinajattelijoille, vähemmistön edustajille ja muille hegemonian aseman kyseenalaistaville tahoille ei tule kuulumaan muille. Ei varsinkaan ”hyvien kauppasuhteiden” toisille osapuolille.
  • Lehdistön vapaus: Maassa, jossa on yksi totuus, ei lehdistön vapautta tarvita. Eihän kukaan voi yhtä ja ainoaa totuutta vastaan tiedottaa kuin propagandistisissa tarkoituksissa. Ja propagandahan ei kuulu lehdistön tehtäviin.
  • Uusiutuva energia: – Mikäs se semmoinen on? Samoin amerikkalaisten touhottama akkuteknologia on pelkkä salajuoni, jolla pyritään tuhoamaan turvallinen, puhdas ja luonnollinen ydinvoimateollisuus. Pitää muistaa, että Tšernobyl oli ukrainalainen ongelma, ei liity Venäjään mitenkään.
  • Ukraina: – Ei ole mikään ongelma. Se on jo ratkaistu ja yhdysvaltalaiset separatistiagentit on karkoitettu maasta. Rakas veljeskansa venäläisille.

Taloudellinen voitto saavutetaan arvojen inflaation kautta. Sipilän, Soinin ja Stubbin konservatiivihallituksen sopeuttaminen tarkoittaa sopeutumista ummistaa silmät kaikelta siltä, mistä meidän taloudellinen hyvinvointi revitään irti. Ei siis hirveästi eroa nykyiseen menoon. Emme me nykyäänkään osaa nähdä ongelmia muualla kuin itärajan itäpuolella. Kuinka moni meistä oikeasti haluaa tietää minkälaisissa oloissa meidän merkkifarkkumme on ommeltu? Kuinka moni oikeasti edes haluaa välittää asiasta? Oikeasti. Käsi pystyyn…

Jos siis nykyinen tila kuvottaa ja oksettaa, niin eipä ole juuri mitään muutakaan tarjolla vastaisuudessa. Mauripekkariset, alexanderstubbit, timosoinit ja juhasipilät voivat tarjota maireaa hymyään televisioruuduilla ja lehtien sivuilla, mutta mitään vaihtoehtoa he eivät meille tarjoa. On käynnissä valtakunnallinen ”sopeuttamisohjelma”, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että kansaa valmistetaan suureen muutokseen ulko- ja talouspolitiikassa. Rikas vähemmistö tulee saamaan talouden kakusta entistä suuremman palan. Amerikkalainen valeunelma kaikille yhtäläisestä mahdollisuudesta rikkauteen vaihtuu julkeaan oligarkiaan. Tai mitä luultammin sille keksitään jokin suomalainen termi… jotain yhtä oidipaalista kuin ”kunnanisät”. Koska kuka meistä voisi oikeasti vihata ”isää”?

Maamme sisäiset asiat eivät tule välttymään konservatiivien paranoidis-fasistiselta sorrolta. Ennen kuin tuleva hallitus on edes saatu nimettyä, alkaa keskustan piiristä kuulua kummia kaikuja kaupungistumisen jarruttamiseksi. Heidän talousmaantieteellinen työryhmä haluaa lamauttaa asuntojen tuotannon Helsingissä. Mitä sillä on väliä, että asumiskustannukset kasvavat. Ihmisiä on ajettava asumaan haja-asutusalueille… koska yksityisautoilu ja lintukoto. Hyi helvetti, jos joutuu istumaan tuntemattoman viereen bussissa tai elämään talossa, jossa on seinänaapureita.

Suomalaisesta oligarkiasta saatiin jo maistiainen, kun Hesari paljasti EK:n editoinnit Sipilän yhteiskuntasopimukseen. Ei ollut kovin nättiä luettavaa. Voin yhtyä demaripiirien kommentteihin, että tulevalta hallitukselta on luvassa ”kylmää kyytiä”. Valitettavasti pelkään, että tämä kyyti tulee olemaan ihan toisenlaista kylmää kuin mihin on aikaisemmin totuttu. Annan tämän ennustuksen teille kaikille – me olemme saaneet oman Richard Nixonimme ja hänen nimensä on Juha Sipilä. Pukekaa yllenne laskuvarjot, koska kohta lähdetään jyrkkään syöksyyn…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.