Vuonna 2006 …

Vuoden viimeinen postaus. Vuonna 2005 tapahtui vaikka mitä niin yksityisessä kuin julkisessakin elämässä. Mutta se siitä. Katsotaan mieluummin eteenpäin vuoteen 2006. Seuraavassa SchizoBlogin virallinen ennustus ja odotukset seuraavalle vuodelle.

Bloggaaminen ja blogit:

 • Metabloggaamisen kuolema: Blogien bloggaamisen ja sen perimmäisen olemuksen käsitteleminen loppuu pikkuhiljaa. Vuonna 2006 nähdään jopa uutuusblogeja, jotka eivät kirjoita postaustakaan bloggaamisesta.
 • Asiasisällön nouseminen: Vuosi 2006 tulee olemaan sisällön vuosi. Metabloggaamisen väistymisen myötä asiasisältö tulee valtaamaan alaa. Vahtikoirasta tulee tämän trendin tiennäyttäjä.
 • Sosiaalinen verkoistoituminen: Toinen voimistuva trendi tulee olemaan bloggaajien välisen kanssakäymisen lisääntyminen. Vuonna 2006 tullaan näkemään useita blogien välisiä romansseja, kumppanuuksia, repiviä riitoja ja yhteen saattavia sopimuksia.
 • SchizoBlog: SchizoBlog jatkaa asiasisällön ja sosiaalisen ”hömpän” välissä heilumista miten milloinkin.

Gizmo-maailma:

 • iPod alkaa väistymään: Mukana kannettavat mp3-soittimet alkavat väistymään kovalevyllä varustettujen puhelimien tieltä. Tämän muutoksen suurin häviäjä tulee olemaan Apple, jos se ei tee nopeasti hyvin dramaattisia liikkeitä.
 • PSP häviää käsikonsolisodan: Sonyn Playstation Portable on kallis ja kankea konsoli, jolla ei edelleenkään ole mitään tekemistä mobiilin pelaamisen kanssa. PSP tarvitsee saumattoman integraation kännyköiden kanssa, kovalevyn, huomattavasti parempia pelejä sekä erittäin roiman hinnanalennuksen.
 • Nokia tulee takaisin: Muutaman vuoden trendien aallonpohjalla maannut Nokia tulee kovaa vauhtia takaisin vuonna 2006. N-Series näyttää tietä, jota pitkin Motorola ja Samsung tulevat kovaa vauhtia perässä. Ne ohittavat Iso-N:än ellei talla ole pohjassa koko ajan.

Tietokoneet ja sen sellaiset:

 • Windows Vista: Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä tulee ensi-ihastuksen jälkeen tuottamaan suuren pettymyksen. Tietoturvaongelmat ovat entisellään ja yhtiön tarjoama online-tuki tökkii pahemman kerran.
 • Nettisovellutukset: Jos Microsoft tuottaa pettymyksen käyttöjärjestelmällään, niin Office Live ihastuttaa kaikki. Samalla se näyttää tulevaisuudelle suuntaa, jonka kilpailijat tulevat toteuttamaan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla paremmin.
 • Google: Googlen megalomaaniset suunnitelmat paisuvat entisestään. Huhut Googlen omasta käyttöjärjestelmästä alkavat saamaan lihaa luidensa ympärille. Mutta projekti hidastuu odottamattomien ongelmien ilmaantuessa kuvaan.
 • Apple & Yahoo!: Applen ja Yahoo!’n odottamattoman tiivis yhteistyö näkee päivänvalon vuoden toisella neljänneksellä. Alkuhypetyksen jälkeen kuluttajat huomaavat ikävän yllätyksen. Kummatkin yhtiöt joutuvat kiillottamaan kuvaansa koko loppuvuoden.

Viihdeteollisuus:

 • Konsolisota: Next-Gen -konsolit saapuvat viimeistä osapuolta myöten markkinoille. Sonyn PS3:nen säihkyy teknisillä ominaisuuksillaan, mutta ensimmäiset pelit tulevat olemaan jopa Xbox 360:n julkaisupelejä pahempia pettymyksiä. Nintendon Revolution voittaa julkaisuillaan hardcore-pelaajat puolelleen (mutta tämänhän me kaikki jo tiesimme). Sodan lopullinen voittaja tullaan julistamaan vasta vuonna 2007 tai jopa myöhemmin.
 • Megaelokuvat: Viihdeteollisuuden suurin häviäjä tulee olemaan elokuvateollisuus. Hollywoodin megatuotannot floppaavat kerta toisensa jälkeen, koska tehosteisiin ja tähtien egoboostaukseen kompastuneet elokuvat ovat sisällöltään surkean alapuolella.
 • Chinese Democracy: Guns N’ Rosesin kauan odotettu levy ei tule ulos vuonna 2006. Joulumarkkinoille saadaan kuitenkin levyn ensimmäinen singlejulkaisu ”Catcher In The Rye”, jonka järkyttävän suuren budjetin video tulee olemaan vuoden videotapaus. Axl Rosen henkilökohtaisen elämän ongelmat paljastuvat levyn ilmestymisen kompastuskiviksi. Mielisairaalasta käsin ei tehdä levyä vaikka kuinka haluaisi. Levyn julkaisemisen mahdollistavat uudet psykofarmakologiset tuotteet, joita Axl on vihdoinkin alkanut napsimaan homeopaattisen hoidon ohella …
 • Alanis Morrisette: Alanis tulee takaisin henkistyneempänä ja parempana. Joulumarkkinoille ehtivä albumi on omassa vaikeaselkoisuudessaan vuoden nerokkain julkaisu.
 • Intia: Vuoden yllättävin trendi tulee olemaan intialaisten vaikutteiden tuleminen populaariin kulttuuriin. Intia ei ole koskaan aikaisemmin sitten The Beatlesin jälkeen ollut niin voimakkaasti vaikuttamassa populaariin kulttuurin kuin vuonna 2006.

Henkilökohtainen elämä:

 • Rakkaus: Minäkin rakastan entistä kiinteämmin vuonna 2006.
 • Työ: Työt jatkuvat ja te ette niistä sen enempää saa tietoa. NDA velvoittaa … Uusia haasteita ilmestyy, mutta vaikka te kaikki tulette niiden tulokset huomaamaan ja jopa niistä useasti puhumaan, niin ette tule tietämään omaa osuuttani niissä … salaperäistä.
 • Tulevaisuus: Jaa-a. Saapi nähdä. Sumua näyttää olevan. En ole koskaan pelännyt sukeltaa tuntemattomaan. Enkä aio pelkäämään sitä vuonna 2006.

Ja nyt sitten jännäämään mitkä kaikki näistä ennustuksista/toiveista käyvät toteen vuonna 2006.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.