Pari hyvää uutista

Ensimmäinen hyvä uutinen on, että Kuukausiliite on alkanut bloggaamaan (kiitos vihjeestä sinä nimetön lukijani). Kyseessä on blogi, joka kertoo blogeista kertovan jutun kehittymisestä. Toimittaja kertoo olevansa täysi ummikko asiassa ja pyytää ihmisiä valaisemaan hänelle, mitä blogit ovat ja mitä ne eivät ole. Sinänsä mainiota, että toimittaja antaa mahdollisuuden vaikuttaa itse artikkelin valmistumiseen eikä vain kirjoita juttuaan ihmisten selän takana … lopputulos näyttää onko tästä mihinkään.

Toinen hyvä uutinen on, että eduskunta on avaamassa tekijänoikeuslakia. Suuri valiokunta on avannut lain, jotta sitä voidaan tarkentaa ennen hyväksymistä. Jonkinlaista toivoa antaa se, että nyt pohditaan ”lain sisällön muuttamista tai sitten tiukkasävyistä lausumaa, jolla hallitus velvoitetaan valvomaan, ettei lain soveltaminen johda kohtuuttomuuksiin”.

Onko järki voittanut tyhmyyden jossain henkimaailman taistelussa, kun ovat heittäytyneet näin viisaiksi vallan kahvoissa? Blogosfäärin Gandalf Kari Haakana kuitenin muistuttaa, että mitään tuloksia ei olla vielä saavutettu. Joten ei huudeta vielä kolmasti hurraata, mutta hypätään nyt pari kertaa tasajalkaa …

4 vastausta artikkeliin “Pari hyvää uutista

 1. Eikä ole hyvä uutinen (se on muuten ”alkaa blogata”). Hesarin toimittaja on laiska ja teettää työn touhukkailla blogiteineillä. ”Tämä on myös tilaisuus! Mitään en voi vielä luvata, mutta voitte saada blogillenne mainosta yhdessä maan suurimmista lehdistä.” Voi video. Ja vielä vallan oma blogi. Hurraa.

  Tykkää

 2. Enpä usko toimittajan olevan mitenkään laiska. Ei juttua kukaan muu kirjoita hänen puolestaan. On sinänsä ihmeellistä, että mitä tahansa tehdään niin aina pitää löytää valittamisen aihetta tai epäillä toisen motiiveja. Blogosfäärissä jaksetaan aina kritisoida toimittajia puurojen ja vellien sekoittamisesta ja kun yksi yrittää välttää tämän antamalla mahdollisuuden valistaa, niin siitäkin pitää löytää jotain negatiivista. Kannattaisi varmaan vähän katsoa peiliin …

  Tykkää

 3. Nih, na na na ne ne nene.

  Tästä tulee samanlainen muoti kuin siitä tun rannekkeesta. Vanhat ämyrit täällä on enää kolmen vuoden päästä.

  Tykkää

 4. Mä oon kyl nyt Jannen kaa samoilla linjoilla, että KL:n mies tekee vaan taustatutkimusta. Ja mikäs sen parempi tapa sitä tehdä, kuin mennä mukaan. Täähän on verrattavissa johonkin antropologiseen bloggaajaheimo-tutkimukseen. Nyt se tutkimus on tehtävä ennen kuin länsimainen sivistys tuhoaa sen aidon ja alkuperäisen Blogistanian. Hehe.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.