Kung Fu & Fysiikka

splash01.jpg

Tiede on mielenkiintoista. Valitettavasti kouluissa monet saavat suoranaisen allergian tieteen tuloksia kohtaan, koska mielenkiintoisetkin oppiaineet osataan joskus esittää niin tylsässä muodossa, että se ei sytytä juuri kenessäkään intohimoja. Itse muistan inhonneeni koulussa fysiikkaa ja kemiaa yli kaiken. Kummatkin olivat kaukana mielenkiintoisesta. Tylsiä ulkoaopeteltavia taulukoita ja muita sen sellaisia.

Jos koulussa olisin tutustunut Hesarin Tiede & Luonto sivuilla esiteltyyn Kung Fu Science sivustoon, niin suhtautumiseni ainakin fysiikkaan olisi voinut olla hieman erilainen.

Sivusto on hieno esimerkki siitä miten oppiainetta voidaan käsitellä. Tämän lisäksi sivulla käytetään mielekkäällä tavalla Flashia. Ei mitään hyödyttömiä ja monimutkaisia 3D-hilavitkuttimia ja kryptisiä navigaatioita, vaan suoraviivaista multimediaa ilman kikkailua. Sivut ovat siis täyttää Kung Fu’a.