Läpi meni

Eduskunta on sitten omassa viisaudessaa päättänyt puoltaa uutta tekijänoikeuslakia. Ainoa poikkeus tuli sitten kirkossa esitettävän musiikin tekijänoikeusmaksuihin. Kirkoissa hoilattavista virsistä ei tarvitse maksaa tekijänoikeusmaksuja.

Tulen julkaisemaan myöhemmin yksityiskohtaisen listan edustajista ja heidän äänestyskäyttäytymisestä kyseisessä äänestyksessä. Jokainen voi sitten omantunnun mukaan kääntyä edustajien puoleen ja pyytää heiltä yksityiskohtaista selvitystä äänestämisensä perusteista. Samoin jos laki joskus astuu voimaan, niin kyseisestä listasta löytyvät ne henkilöt joiden puoleen kannattaa kääntyä, jos lain noudattaminen tuottaa ongelmia. Itse aion myös seuraavan kerran äänestyskopissa pitää visusti mielessä ne nimet, jotka eivät todellakaan tule saamaan ääntäni. Toivottavasti tässä kohdassa moni muukin alkaa pohtimaan omia kansalaisaktivismin muotoja.

Eiköhän tässä keksitä aika monta pirullista ongelmaa lainlaatijoiden ja sen noudattamista valvovien päänsäryksi. Ehdotankin sellaisen työryhmän perustamista, joka keskittyy nyt mahdollisesti tulevan tekijänoikeuslain pirullistakin pirullisempien sovellusmuotojen kehittämiseksi ja näiden sovellusmuotojen äärimmäisen tarkkaa noudattamista kansanedustajilta.

3 vastausta artikkeliin “Läpi meni

  1. Hep hep, vielä ei kannata lyödä kirvestä kiveen.

    Hallituksen esitys sukeltaa vielä suureen valiokuntaan ja tulee toiseen käsittelyyn saliin pariin viikon päästä, kunhan budjettia on runnottu. Vielä on siis aikaa vaikuttaa edustajien käytökseen, koska toinen käsittely on se ratkaiseva.

    Tykkää

  2. Henkilökohtaiseen äänestyskäyttäytymiseen tämä tulee vaikuttamaan. Aikaisemmin en missään nimessä olisi äänestänyt vihreitä. Mutta nyt vuorostaan vihreät ovat ainoita, jotka tuntuvat ymmärtävän aiheesta.

    Vihreät myös vastustavat natoa, joten näiden kahden teeman takia näillä näkymin äänestän vihreitä. (tämän ei ollut tarkoitus olla käännytyspuhe)

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.