Nokia ja iTunes

Se Motorolan hitaus iTunes-puhelimen kanssa taitaa johtua siitä, että iTunes tulee Nokian musiikkipuhelimeen. Aika hyvin ovat pitäneet tämän salassa, koska millään huhu-saitilla ei asiasta ole ollut minkäänlaista huhua.

Update: Mainoskikka taikka sitten vain joidenkin toimittajien ammattitaidottomuutta, mutta iTunes ei siis tule suoranaisesti Nokian musiikkipuhelimeen (kiitos Kari!). Mutta Motorolan vaikeudet tuoda markkinoille jo vuoden päivät huhuiltua iTunes-puhelinta kummaksuttaa. Enkä yhtään epäilisi, että tässä myöhästymisessa kotimainen matkapuhelinjättimme näyttelisi aika suurtakin osaa.

Tämähän on jännää. Ilmassa on kunnon tappelun ainekset. Toivottavasti saadaan aikaiseksi oikein täysmittainen sotatila. Josko vaikka jotain ihan oikeasti innovatiivista tulisi täten markkinoille …

4 vastausta artikkeliin “Nokia ja iTunes

  1. Vielä kun puhelinvalmistajat ymmärtäisivät yksinkertaisen muotoilun päälle. Kaikki älypuhelimet näyttävät Matrixin teknologialeluilta. PRKL. Onneksi Saksasta löytyi pieni ja yksinkertainen puhelin. Ja musiikkia soittaa jatkossakin iPod.

    Tykkää

  2. Motorolan vaikeuksien takana ovat luultavasti neuvotteluongelmat operaattoreiden kanssa. Ne kun eivät suuresti tykkää siitä, että musiikkia voisi siirtää puhelimeen suoraan omalta tietokoneelta, vaan haluaisvat laskuttaa 2,5-3,5 taalaa biisiltä.

    Jenkeissä suuri(n) osa puhelimista myydään operaattorin kautta, ja jos operaattori ei ota puhelinta valikomaansa, se jää marginaalituotteeksi, eikä liene Motorolan intresseissä lyödä suksia täysin ristiin operaattoreiden kanssa.

    Siinä mielessä Nokian S60 on parempi ratkaisu, että jos Apple haluaa tehdä sille iTunesin, niin se on täysin mahdollista ilman erillisiä sopimuksia Nokian kanssa. Softa on softaa.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.