Kerta kiellon päälle

Koska mielipiteeni MM-kisoista on suuresti ihastuttanut että vihastuttanut, niin on aivan pakko osallistua tämän kertaiseen Skrubun Perjantaineloseen. Kiittäkää, vihatkaa, ylistäkää, parjatkaa … antaa tulla täyslaidallinen.

 1. Mitä mieltä olet suomalaisten menestyksestä yleisurheilun MM-kisoissa tänä vuonna?
  Samaa mieltä kuin kaikkina aikaisempinakin vuosina – ei voisi vähempää kiinnostaa.
 2. Oletko itse urheillut tai harrastanut mitään urheilulajia?
  Olen harrastanut nuorena koripalloa Helsingin Panttereissa ja samoilta vuosilta on myös jäänyt intohimo juoksemiseen. Valitettavasti tahto juosta kulkee aina pahasti lihas- ja nivelkunnon edellä ja telon paikkani jatkuvasti liian kovalla juoksutahdilla.
 3. Mitä pidät siitä että urheilussa on niin paljon kyse rahasta nykyään?
  Tässäkin kohdassa pätee se vanha viisaus, jonka mukaan mies joka keksi sanonnan ”rahalla ei voi ostaa onnea” ei todellakaan osannut shoppailla. Yleisurheilun kohdalla todellisista rahoista nyt ei edes kannata puhua. Ne nyt ovat pelkkiä ”small potatoes” verrattuna formulaan, jalkapalloon, koripalloon tai golfiin. Vain täysi älykääpiö alkaa yleisurheilussa liikkuvien summien takia käyttämään dopingia tai muuta skeidaa. Käyttäisivät ennemmin vaikka kokaiinia. Ei sinänsä, että se olisi mitenkään parempaa terveydelle, mutta se olisi huomattavasti svengaavampaa …
 4. Saadaanko doping-ongelmat koskaan kuriin?
  Anti-doping -toiminta laahaa ikuisesti dopingin käytön perässä. Valitettavasti. Ei sitä koskaan saada kuriin. Jos yleisurheilusta puhutaan, niin jos se leimataan kansainvälisesti täysin juntiksi lajiksi, jota harrastetaan intohimoisesti korkeintaan jossain takapajuisessa Suomessa (jossa sataa todistettavasti aina), niin doping saataisiin kitketyksi aika minimiin yleisurheilijoiden keskuudesta. Tai sitten ei. Muutenkin urheiluun tarvitaan lisää Rock N’ Rollia … ottakaa mallia 70-luvun koristähdistä.

Että silleen …

2 vastausta artikkeliin “Kerta kiellon päälle

 1. Eivät kaikki, edes jenkit, urheile vain rahasta. Ihan hyvin rahaa silti saavat, pikajuoksijatkin mainostavat rakastamiasi juoksukenkiä jne. MM-kullasta saa yleensä jonkun 50 kiloeuroa bonukseksi, maailmanennätyksestä satatuhatta, ihan mukavasti siis. Muutenkin on ihan ymmärrettävää, että dopingia käytetään.

  (Muistanko väärin, mutta Nike ja Adidas pitivät muutama vuosi sitten maailman nopein mies -kisan, jossa ratkaistiin kenkämaailman valtias..)

  Ja eihän Suomi mikään yu-maa ole, Ruotsi, Englanti ja varsinkin Yhdysvallat ennemmin.

  Tykkää

 2. Noh, riippuu toki mistä katsoo. MM-kisat ovat kuitenkin suurin urheilutapahtuma Olympialaisten ja jalkapallon mm-kisojen jälkeen (riippuu siis miten lasketaan). Jos jenkkien perusteella määritellän lajin suosio, niin jalkapalloa ei tunne kukaan, ja edesmennyt XFL olisi suositumpaa kuin NHL-kiekko.

  No, ehkäpä Suomeen saadaan lähivuosina Super Bowl.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.