Keihään finaali

Kyllähän niitä MM-kisoja piti katsoa, kun ne tänne kotikaupunkiini on joidenkin idioottien toimesta raahattu. Ja mikä voisikaan olla parempi spektaakkeli kuin keihäänheiton (vai kirjoitetaanko se erikseen?) finaali – tuo karjuvien karpaasien kavalkaadi.

Koska MM-kisojen sivut ja avajaiset on jo haukuttu blogosfäärissä, niin minä keskityn haukkumaan koko yleisurheilun MM-kisojen tuomista tänne ylipäätänsä. Muistan vallan mainiosti, kun Harri Holkeri puhui (lue: mölisi) Helsingin saatua kisat kansainväliselle lehdistölle kuinka koko Suomen kansa on kisojen onnistumisen takana. ”Mitä vittua?” Oli ensimmäinen asia, mikä mieleeni tuli. En minä mitään hemmetin kasvuhormoonien peittelykisoja halua tuohon vähän matkan päähän kodistani.

Onko Suomi saanut yhtään mitallia näissä kisoissa (en todellakaan tiedä sitä)? Paljonko näistäkin kisoista veronmaksajat joutuvat maksamaan? Entä välilliset maksut ja muut sen sellaiset? – Okei. Kaikkea ei voi mitata rahalla. Mutta kuitenkin. Haista Holkeri paska! Minä hurrasin eilen, kun myrsky mylläsi Helsingin yllä. Menkää viskomaan niitä keppejä ja kuulia sekä juoksemaan ja pomppimaan jonnekin muualle.

Suomalaiset lumilautailijat ovat menestyneet maailmalla varsin ansiokkaasti (niin kisoissa kuin sponsoreiden mannekiineina). Mutta näitä rempseästi käyttäytyviä lökäpöksyjä ei kelpuutettu pitämään kisoja Senaatintorin historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Heille osoitettiin paikaksi Kauppatori, vaikka se on tuulen takia vaarallinen paikka kilpailijoille.

Mutta ei siitä pääse minnekään. Maastamme löytyy aina tarpeeksi monta vaikutusvaltaista vähä-älyistä varhaiseläkeläisiä, jotka tuovat tänne tasaisin väliajoin ylimitoitettuja peijaisia. He eivät kylläkään ole valmiita maksamaan tästä spedeilystä yhtään enempää kuin kukaan muukaan kansalainen. Kiitti nyt niin vitusti.

14 vastausta artikkeliin “Keihään finaali

 1. no huh huh.. otappa selvää niistä rahavirroista mitä sun vitun kotikaupunki hyötyy..

  Tykkää

 2. Hyvä hente,

  Mitä luultavammin loppujen lopuksi ei sitten yhtään mitään. Kyllähän sitä yritetään uskotella oikein YLEn televisiouutisia myöten, että kyllä hyötyy. Mutta yhtä vakuuttavalta se vaikuttaa kuin se vakuuttelu, että ne avajaiset olivat sateesta huolimatta ikimuistoinen spektaakkeli. Ei ne olleet.

  Ja ei niitä rahavirtoja kaupunkilaisten kukkaroihin välttämättä virtaa – päinvastoin. Muutama iso tavaratalo taitaa tehdä pari erittäin hyvää päivää ja hotellit yhden erittäin hyvän viikkotuloksen. That’s it. Nothing more …

  Tykkää

 3. Juuri kun olen oppinut kahdeksen vuoden aikana nauttimaan kesä-elokuusta sopivana kautena Helsinki-autoiluun, täyttyy kaupunki kinnereistä, jotka haluavat tehdä u-käännöksen yksinsuuntaisella kadulla ja kääntyä vasempaan joka mahdollisella kadulla niin, että valot ehtivät vaihtua punaisiksi. Nice one!

  T. Pissahätäinen tankku tyhjänä

  Tykkää

 4. Sinusta Janne tulee isona kitiseva ukkeli, joka valittaa kaikista asioista, jotka eivät suorasaisesti hyödytä sinua.

  Niin kyllä käy kaikille wannabe nuorille vihaisille miehille, jotka eivät ymmärrä, että kaikki asiat, jotka eivät miellytä eivät välttämättä ole itseltä pois.

  Hauskaa setäilyä

  Tykkää

 5. Hyvä Pipo Tiukalla,

  Daiquireja ryystävien bloggaajien vuosibudjetti on noin nolla euroa. Mikäs se MM-kisojen budjetti taas olikaan? Olisikohan sillä samalla rahalla saatu hieman enemmän katetta, jos se olisi käytetty suoraan matkailun edistämiseksi ja muuhun sen sellaiseen PR:ään.

  Pitää ottaa huomioon, että yleisurheilun mainosarvo on aika rajallinen Olympialaisten ulkopuolella. Ei kannata uskoa kaikkea mitä suomalaisissa lehdissä kerrotaan. Ja taas mitä urheiluliiton rahoihin tulee, niin persnettoa tulee ja rutosti. Se on pois kentällä tapahtuvasta toiminnasta ja sen tukemisesta. Valtio ei takaa kuin 3 miljoonaa euroa nuhaan ottamisesta.

  Tykkää

 6. Schizolle tekisi hyvää, kun hänet kannettaisiin sidottuna tänä iltana kaatosateeseen ilman sadesuojia Helsingin olympiastadionille katsomaan miesten kolmiloikan finaalia. Sinne katsomaan muiden suomalaisten keskelle…se olisi uutisoinnin paikka!!!!

  Se tekisi sulle niin hyvää, kun olet niin vihainen kaikkeen sitä kohtaan, josta et pidä.

  Tykkää

 7. En minä vihainen ole. Minulla vain on omia mielipiteitä. Eikä niitä ole copy/pastettu jostain suomalaisesta arkkityyppi-kannasta. Sorry nyt vaan.

  Tykkää

 8. haluan onnitella, luen nyt kolmatta kertaa blogiasi ja joka kerta olet saanut minut huonolle tuulelle kirjoituksillasi.

  Tykkää

 9. heh,

  En mäkään aina aina ymmärrä kaikkee mitä isot ja pienet tekee ja päättää…

  Kivat kelit =)

  Tykkää

 10. Tässä taas nähdään miten (urheilu)hullua kansaa suomalaiset on. edes MM-skaboja ei saisi arvostella.Ja taas mennään henkilökohtaisuuksiin kommenteissa, ylläri.

  – – –

  Mieheni oli eilen käymässä skaboissa kun sai ilmaiset liput ja sanoi että suurinta hupia oli seurata keski-ikäisiä äijiä jotka oli ihan täpinöissä. Niillä oli vihot johon ne kirjasi tuloksia ja otti kaikista kilpailijoista valokuvia.

  Tykkää

 11. ”Keski-ikäisiä äijiä jotka oli ihan täpinöissä”. Eli jotkut todellakin nauttii kisojen katsomisesta. Sen takia on minun mielestäni eräänlaista rasismia vaatia kisojen järjestämistä jossain muualla, mihin edellä mainittujen henkilöiden pitäisi matkustaa nähdäkseen kisoja. Moni vaan oikeuttaa kisojen haukkumisen pitämällä yleisurheilun katsomista ”juntti-touhuna”, kun omat mielenkiinnon kohteet, elokuvat tai ooppera on ”just cool”.

  Tykkää

 12. Sanoisin että 40% suomalaisista tykkää urheilun seuraamisesta, 40% inhoaa ja 20%:lle ihan sama. Itse kuulun tuohon 20%:aan.

  Kyllähän lehdissä näkyy aina urheilutapahtumien aikana juttuja ”voisiko näyttää jotain muuta”. Eli siis ei voi väittää kuuluvansa suomalaiseen urheilua vihaavaan vähemistöön.

  Tykkää

 13. Kylläpä tämä taas vakavaksi meni. _Minusta_ itsestäni 20 % inhoaaa urheilua ja 80 % pitää sitä ”ihan sama”-tasoisena ilmiönä, mutta siedettävä kai on kun elää urheiluhullun kanssa. 🙂

  Pitää muistaa että täällä kommeneteissakin saa puhua ihan vaan asiaa eikä vinoilla vahingossakaan ettei vaan joku vähemmistön tai enemmistön hlö ottaisi palkoa hengityselimistöönsä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.