A 641

Kunnianarvoinen ja päivitystahtiaan kiristänyt (kiitos siitä) MitVit on kiinnittänyt huomionsa HKL:n uusiin ”lipun-leimaus-laitteisiin”. Itsekään en kykene ymmärtämään sen ihmisraukan aivoituksia, joka kyseiset laitteet on ”suunnitellut”. Toivottavasti hän on älynnyt vaihtaa alaa. Myös se HKL:n työryhmä, joka kyseisen vekottimen on hyväksynyt voisi katsoa pitkään peiliin. Aivan. Taisi tulla mokattua pahemman kerran.

Toinen uskomattoman kömpelösti toteutettu uudistus on HKL:n kännykkälippu. Miksi kännykkälipun lunastamiseksi pitää lähettää tekstiviesti ”A 641”? Miksi ei voisi lähettää pelkästään ”lippu”? – Mitä luultavasti tähän on päädytty järkeilemällä, että tavallisen suomenkielen sanan voi vahingossa lähettää maksulliseen HKL:n palveluun ja tämän sähläyksen tehnyt henkilö joutuu maksamaan vahingossa kännykkälipun hinnan seuraavan kännykkälaskunsa yhteydessä. Me kaikki emme valitettavasti ole yhtä tyhmiä kuin mitä HKL organisaationa näyttää olevan.

Ja jotta vielä yhden iskun voisi antaa, niin HKL:n sivut ovat frame-rakenteella toteutetut. HKL:n järjenvastainen trendi on aukoton. Onneksi ne bussit, raitiovaunut, metrot ja lähijunat näyttävät liikkuvan, joka organisaation älyn puutteeseen nähden on suursaavutus.

Yksi vastaus artikkeliiin “A 641

 1. Kuulin, että A641 olisi joku kansainvälinen

  joukkoliikennekoodi helsingille… joku

  insinööri on tietysti tuonkin jossain

  standardointifoorumilla speksannut ja HKL sitten

  innoissaan otti tuon käyttöön.

  Tuo on maan käytetyin SMS-palvelu ja sillä

  on oma lyhytnumero. Miksi ihmeessä se ei

  voisi toimia millä tahansa syötteellä? Tai

  edes sanoilla ”lippu”&”ticket”jne…

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.