Aina ei kannata uhkailla

Kun maailman suosituin blogi mainitsee postauksessaan jotain, niin se tulee saamaan aika runsaan määrän huomiota netissä. Tämän on nyt sitten saanut kokea Ravintola Lehtovaara, joka uhkaili heille osoitetun reklamaation julkaissutta Herkko Hietasta 80 000 € laskulla.

Olisikohan Ravintola Lehtovaaran ollut viisaampaa keskittyä toimialaansa ja alkaa reklamaation mainitsemien puutteiden korjaamiseen kuin uhkailemaan maksavaa asiakasta? Suomessa (ja erityisesti Helsingissä) ravintola-alan palvelualttius on joissakin ravintoloissa surkean alapuolella. Tämä tapaus osoittaa sen, että jotkut ravintoloitsijat eivät kykene katsomaan peiliin, vaan syyttelevät kaikesta ulkopuolisia.*

Ja vaikka ravintola ei olisi syyllistynyt laiminlyönteihin, niin reklamaation julkaisseen henkilön uhkailu kohtuuttomilla laskuilla osoittaa erittäin huonoa asioiden hoitamista. Jos asiakas on tuntenut saaneensa huonoa palvelua ja hänen iltansa ei ole ollut nautinnollinen, niin jossain on menty vikaan. Vika ei välttämättä ole ravintolassa, mutta asiakasta uhkailemalla tämä asia ei tule hoidettua kovinkaan tyylikkäästi. [ via Visa Kopu ]

* Ja näille tarpeettomien yleistysten tekijöille kehoitan keskittämään huomion sanoihin ”joissakin” ja ”jotkut”. Ne eivät merkitse samaa kuin sanat ”kaikissa” ja ”jokainen”.

3 vastausta artikkeliin “Aina ei kannata uhkailla

 1. Mutta miksi sitten edes sanoa ”Suomessa (ja erityisesti Helsingissä) ravintola-alan palvelualttius on joissakin ravintoloissa surkean alapuolella”? Oletko käynyt ulkomailla yhtä usein ravintoloissa?

  No joo, oikeasti kiva, ettet puhu enää koko Suomesta..

  Tykkää

 2. Ohi aiheesta, mutta kuitenkin.

  Erikoisesti laitoit postauksen ensimmäisen lauseen linkin: mainitsee sana linkkinä, ei postaus tai blogi sanaa linkattuna boingboingiin.

  (Ok, tää oli krapulainen sivuhuomio)

  Tykkää

 3. Hyvä Jani,

  Mielestäni teonsana ”mainitsee” toimi paremmin linkin sanana kuin ”postauksessaan”. Koska postauksessaanhan blogi mainitsee asian. Tämä oli siis aivan harkittu valinta, joka oli pitkällisen pohdinnan tulos. Tai sitten ei …

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.