YLE uudisti sivunsa …

YLEn uudet sivut ovat paradigmaattinen esimerkki siitä miten sivuja ei pidä tehdä. Ylhäällä olevasta päänavigaatiosta joutuu surffaaja kokonaan toisille sivuille ja samalla ollaan aivan pihalla missä mennään. Kukakohan nämäkin sivut on suunnitellut? On taitanut jäädä muutamat web-suunnittelun alkeiskurssit käymättä.

8 vastausta artikkeliin “YLE uudisti sivunsa …

 1. Ylellä on ollut tuo sama ongelma aina sivujensa kanssa. Käyttäjälle voisi tosiaan jotenkin kertoa sen, että se, mikä näyttää päänavigaatiolta oikeasti esittääkin linkit Ylen eri sivustoille, jotka ovat ihan omia kokonaisuuksiaan. Voivoi.

  Pikaisesti kokeilin umpimähkään navigoimista BBC:n sivuilla. Niin syvälle heinäsuovaan ei voinut sukeltaa etteikö sieltä aina olisi päässyt yhdellä klikkauksella takaisin etusivulle. Ja koko ajan säilyi ymmärrys siitä, että ollaan BBC:n sivuilla.

  Tykkää

 2. YLE2 ja YLE ovat erillisiä yksiköitä. Tämän olisi pitänyt YLEn sivuista vastaava suunnittelijankin ymmärtää (tai kuka sitten onkaan ollut nykyisen sekavan globaalin navigaation takana). Itse YLE2:n sivut ovat ihan hyvät ja navigaatiossa ei mennä metsään heti ensimetreillä …

  Tykkää

 3. Mutta onpahan ainakin päästy taulukkotaitosta eroon. Navigoinnista olen samaa mieltä edeltävien kommmenttien kanssa. Aikaisempi ilme antoi enemmän tilaa itse informaatiolle, joten siinäkin suhteessa ollaan menty taaksepäin. Harmi, sillä tapanani oli tsekata uutiset Ylen etusivulta.

  Tykkää

 4. Mitäs vikaa tuollaisessa erillisiä sivustoja sisältävästä kokonaisuudessa, eikös noita kutsuta portaaleiksi?-)

  Mutta joo, eiväthän nuo kovin hyvät ole. Tosin harvoinpa n vuotta samalta näyttäneiden palveluiden ulkonäköuudistuksia kehutaan..

  Tykkää

 5. ”Itse YLE2:n sivut ovat ihan hyvät ja navigaatiossa ei mennä metsään heti ensimetreillä …”

  Häh? Näkyykö Skitsolle eri sivut kuin tänne? Missä ne hyvät näkee?

  Tykkää

 6. kakonen: hyväthän nuo 2:n sivut ovat, kaikki löytyy helposti. Muutamia linkkia ja hyvin toimii. Vai tarkoitiko tuota ”bannerimaista” ulkoasua

  Tykkää

 7. strummer: Tarkoitin tuota järkyttävän hirvittävää ulkoasua, jolle vetää vertoja vain hirvittävän järkyttävä koodi taustalla. Esteettömyysyrpötkin voisivat sanoa sanasensa.

  Ai, te vissiin vitsailitte vain? Ehehe. Niinhän?

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.