Anttilan iTunes

Anttila haastaa iTunesin omalla musiikin verkkokaupalla. Palvelu pyörii WMA -kodekkia hyväksikäyttäen ja arvasitte varmaan jo, että ainoastaan Windows käyttöjärjestelmää käyttävät kelpuutetaan asiakkaiksi. Biisien hinnat näyttävät päällisen tutkiskelun perusteella olevan 20 – 40 senttiä kalliimpia kuin iTunes Music Storessa. Varma hittikonsepti siis käsillä …

Miksi muuten Microsoftin ratkaisu on yleistynyt? Vastaus löytyy osittain Microsoftin ja EU:n keskinäisestä riidasta. Yhtiö joutuu tuomaan Media Playerittömän version Windowsista markkinoille. Estääkseen playerin markkinaosuuden putoamisen Microsoft tarjoaa huokeasti omaa ratkaisuaan netissä sisältöä tarjoaville yrittäjille. Jokainen palvelun käyttäjä joutuu ottamaan Media Playerin käyttöön vaikka se ei käyttöjärjestelmän mukana enää tulekaan.