Pop-up … ei, ei, ei ja vielä kerran ei

Ihan käy sääliksi jotain Helsingin kaupungin liikennelaitoksen suunnittelijaa (tai kuka nyt sitten lieneekään), jonka epäkiitolliseksi tehtäväksi on jäänyt Mirvan mainostaman Omat lähdöt palvelun toteuttaminen verkkoon. Mitä luultavammin asian toteuttajaksi on nimetty henkilö, jolla ei ole hajuakaan taikka kokemusta nykyaikaisten verkkopalveluiden toteuttamisesta. Alla syy:

omat_lahdot.jpg

Vinkki: mitään – ei siis yhtään mitään – ei laiteta aukeamaan automaattisesti pop up -ikkunaan. Mikä siis tarkoittaa samaa kuin, että automaattisesti aukeavia pop up -ikkunoita ei käytetä missään (ei siis yhtään missään eikä milloinkaan … emme enää elä vuodessa 1998). Nykyaikaisissa selaimissa (siis ihan IE:ssäkin) on pop upien estävä toiminto ja hyvin moni pitää kyseistä toimintoa päällä. Miksikö? – Koska automaattisesti aukeavat pop upit ovat ƒRSYTTƒVIƒ.

Itse palvelu on varmaan erittäin hyvä ja tarpeellinen, mutta nykyinen toteutus tarvitsee hiomista … paljon.

12 vastausta artikkeliin “Pop-up … ei, ei, ei ja vielä kerran ei

 1. Ihan käytännön tasolla se vain on ihan yhtä ärsyttävää, että popup-blokkerit toimivat universaalisti. Ei auta vaikka kuinka tuntisin saitin ja HALUAISIN sen popupin aukeamaan.

  Onko se nyt niin mahdotonta toteuttaa pientä valinnan varaa? Ei kun Firefoxin bugzillaan kommenttia…

  Tykkää

 2. Kummasti nämä kommenttien pop upit vaan aukeaa ilman mitään valituksia. Automaattinen pop upien aukaiseminen on typerää, koska nehän olivat alunperin syitä miksi nämä blokkerit tulivat selaimiin. Jokainen aikaansa seuraava web designer tietää tämän ja ei juuri siksi tee automaattisesti aukeavia pop upeja.

  Tykkää

 3. Tiedättekö miksi skitso-kääpiö vihaa pop-uppeja? He can’t get it up. Hahhah!

  Tykkää

 4. Whoever you are,

  Henkilökohtaisuuksiin meneminen on siinä mielessä inhottava tapa, että miten tahansa niihin yrittääkään vastata samalla mitalla, jää toiselle aina takaoveksi: ”Et sä ymmärrä huumoria?” -kysymys. Joten en viitsi tämän enempää kommentoida kommenttiasi.

  Tykkää

 5. Niinhän sitä voisi … mutta pidän sen nyt kuitenkin omana tietonani. Sama kai tuo. On tässä parempaakin tekemistä … kuten opetella typpografian saloja 😉

  Tykkää

 6. Ammattitaitoa osoittais se, että sivulla, joka popparin avaa, olisi vähintään linkki, jota klikkaamalla sen saisi auki, vaikka selain autopopparit blokkaiskin.

  Onneksi sentään Firefoxissa voi valita tuosta ”Firefox esti tätä sivua avaamasta ponnahdusikkunaa” -infopalkista voi klikkaamalla valita, haluaako nähdä kyseisen popupin vai jopa mahdollisesti sallia popupit kokonaan kyseiseltä sivustolta.

  Valitettavasti on vielä huonompiakin toteutuksia, joissa alla oleva sivu reloadaa popupin avaamisen yhteydessä, jolloin tarjolle ei jää edes tuota infopalkkia, vaan popparin nähdäkseen pitää mennä säätämään selaimen asetuksia. Viimeistään silloin koko homman jättää mieluummin väliin.

  Olen siis samaa mieltä Schizo-Jannen kanssa, eli ei automaagisia poppareita (tai sitten vähintään erillinen linkki sivulle, jota klikkaamalla blokkaajatkin voivat halutessaan popparin avata).

  Tykkää

 7. Peralle vielä sen verran, et onhan Firefoxin asetuksissa mahdollista antaa tietyille sivustoille lupa avata popuppeja, eli älä turhaan bugzillaile.

  Työkalut > Asetukset > Sivutoiminnot > Sallitut sivustot kohdasta Estä ponnahdusikkunat

  Tykkää

 8. There is a God (tai ainakin joku lukee palautteita ja tekee asioille jotakin): http://omatlahdot.hkl.fi/

  Kuulemma MTV3:n Netti-tv:kin on alkanut päivityksen myötä toimia myös Firefoxilla. Voiko olla totta…

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.