Terveisiä Wookie-planeetalta

chewbacca_istuu.jpg

Nyt sitten on nähty koko Star Warsin tarina. Ja kylläpäs olikin paska päätös. Ihan vain tiedoksi George Lucasille, että synkkyyden ja katkeruuden kuvaaminen tarvitsee uskottavuuden saavuttamiseksi luonneohjausta. Sitä ei saavuteta valomiekkabaletilla ja muutamalla dramaattisella lähikuvalla silmistä.

Kertomus menettämisen pelosta ja sen aiheuttamasta raiteilta menemisestä on kiehtova, mutta Episode III ei sisällä tätä dramatiikkaa koululaisnäytelmän vertaakaan. Ja syy koko menettämisen pelkoon on pari painajaisunta. Hei c’mon!

Ja sitten se Darth Vaderin pakollinen ”Nooooo!” -huuto oli klisepankin ennalta-arvattavin lainaus, mitä elokuvassa kukaan kykenee näyttämään. Ainoa elokuvan siisti kohta oli vierailu wookie-planeetalla. Sinne minäkin haluan matkata parin sadan rommilaatikon ja funk-bändin kanssa. Jopa Samuel L. Jacksonkin oli huono … siis tähän ei kykene kukaan muu kuin George Lucas.

11 vastausta artikkeliin “Terveisiä Wookie-planeetalta

 1. Jaahas, tätä vähän pelkäsinkin. Eipä tarvitse turhaa hikoilla jonoissa. Odotetaanpa videota, ehkä.

  Tykkää

 2. Yhdyn arvioosi. Hienoa valomiekkailua höystettynä paskalla kerronnalla, joka kalpenee alakoulun joulujuhlan näytelmien rinnalla. Valomiekkailukin olisi tietysti voinut olla parempitasoista.

  Koko saagasta olisi voinut saada ehkä ihan hyvän, jos joku muu olisi ohjannut sen.

  Tykkää

 3. Olette liian vanhoja, haaa-haaa!

  Kävin päivänäytöksessä ja paras kuulemani kommentti oli haltioitunut ”Voi Juma….”

  No, mutta, takaisin taide-elokuvien pariin 🙂

  Tykkää

 4. Heeiii, mitä te oikein odotitte? Näppärää dialogia ja uskottavia henkilöhahmoja vai?

  Parempi se oli kuin kaksi edellistä ja leffana ihan samaa tasoa kuin Jedin paluu.

  Tykkää

 5. Näin ton pressissä pari viikkoa sitten ja reaktio oli sama kuin suurimmalla osalla arvostelijoina palkkansa tienaavia: v… mitä p… Vaikka kyseessä on uusimpien osien paras pätkä, vajoaa leffa silti jonnekin Matrixin jako-osien joukkooon.

  Tykkää

 6. Näin ton pressissä pari viikkoa sitten ja reaktio oli sama kuin suurimmalla osalla arvostelijoina palkkansa tienaavia: v… mitä p… Vaikka kyseessä on uusimpien osien paras pätkä, vajoaa leffa silti jonnekin Matrixin jako-osien joukkooon.

  Ja kommentti siitä, että olen yli-ikäinen katsoja ei pidä paikkaansa: edelleen alkuperäiset osat tykittävät dvd:ltä, vaikka esimerkiksi Indiana Jonesit lähinnät nolostuttavat.

  Tykkää

 7. (Ja Applen Safari-selain Tiikerissä ei osaa näköjään näyttää mitenkään, että Submitia on painettu. Joutaisi hautaan koko wannabe-www-selain-Safari, kun parempaakin on tarjolla…)

  Tykkää

 8. Minua vituttaa eniten se, että maailman coolein pahis latistetaan selittelemällä evil overlordiksi ryhtymiseen syitä kaikenmailman psykolässyllä. ƒiti jätti! Buhuuu! Traumoja ja menettämisen pelkoa! Byää!

  Minun Darth Vaderini kääntyi häikäilemättä pimeälle puolelle vain siksi, että sillä puolella vaikutti olevan paremmat edut. Ja sitten takaisin hyvälle, kun eläkeikä alkoi painamaan ja elämän tarkoitus mietityttämään – kuten wanhan ajan kunnon konnan kuuluukin tehdä.

  Mutta tsop tsop, taidanpa mennä asioiden edelle. Kolmonen eli meidän perheessä ”paskan turahdus” on vielä näkemättä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.