Tyylitaituruudesta

Eräs testeistä pitävä bloggaaja haastoi minut (tai ainakin minä sen haasteena otin) osallistumaan suomalaisen Sillä silmällä sarjan testiin. Oma tulokseni oli aika salonkikelpoinen (8,6% vastanneista kykenee samaan kuin minä).

Tästä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) olen viime aikoina huomannut olevani entistä siivottomampi ja karkeampi. Ehkä olen saanut yliannostuksen siisteyttä ja siloisuutta, joka tässä aikakaudessa puskee joka suunnalta. Se herättää minussa käytöstavattoman enfant terrible’n ja suorastaan pakottaa sylkemään vasten gentlemanin kasvoja.

Ehkä samaa kammoa Arthur Rimbaud koki kirjoittaessaan Kausi helvetissä teoksessaan:

Olen perinyt gallialaisilta esi-isiltäni sinivalkoiset silmät, ahnaat aivot ja kömpelön painityylin. Vaatteeni ovat yhtä hurjat kuin heillä. Mutta minä en hiero voita tukkaani.
     Gallialaiset olivat aikansa kelvottomimpia eläinten nylkijöitä ja ruohojen polttajia.
     Olen perinyt heiltä: epäjumalan palvonnan ja rakkauden pyhäinhäväistykseen – ah! kaikki paheet, kiivailun, irstauden – irstaus on suurenmoista – ja varsinkin valheellisuuden ja laiskuuden.

Ja tässä kohdassa minä en välitä pätkääkään siitä, että Rimbaudin (kuten Baudelairenkin) siteeraaminen on yksi valtavankokoinen intellektuaalinen klisee … Mitä sitten? Tyylirikkohan tässä olikin aiheena.

11 vastausta artikkeliin “Tyylitaituruudesta

 1. Aika paha. Mulla menin pahiten vikaan heti alussa, kun olin menossa vetämään pleksit liikapukeumista peittääkseni. Mutta tavallaan hirveessä kännissä öykkäröivä dandyhan olisi juuri jotain sellaista mitä ei ihan joka päivä tule vastaan.

  Tykkää

 2. Niin, täydet pisteet ja 2,9%. Puhtaasti arvaamallakin voi olla salonkikelpoinen! 😉

  Ei silti, kyllä minua silti saisi katsoa Sillä Silmällä ja pistää sekä kodin että koneen kuosiin.

  Tykkää

 3. Itse odottaisin innolla sisustusta omaan kämppään. Varsinkin, kun ei omaa rahaa menisi sentin senttiäkään. Inno on siitä huono juttu, kun pitää itse kustantaa materiaalit …

  Tykkää

 4. Täydet pisteet. Pitäisikö ryhtyä homomieheksi ja hankkia oma tv-shöw?

  Tykkää

 5. Been there done that 😉 Mut kokeillaan reaktiot Kalliokierroksella joku päivä.

  Tykkää

 6. Mä olen niin metro, että luontevastikin vastaamalla tuli 3,2%. Kuten Sedis, jos olisin kehdannut valehdella hiustenleikkuun, niin täydet pisteet olisi tullut. Jannella lienee enemmän Oscar Wilde -meininki. Tule tänne tsiigaamaan Queer Eye for the Straight Guy -sarjaa.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.