9 vastausta artikkeliin “Tsunamista selviytyneitä

 1. Mielenkiintoista. Käytäpä Janne tilaisuus hyväksesi ja kerro millä tavalla tämä tapaus on blogijournalismia parhaimmillaan. Kysymykseni motiivi ei ole kriittinen tai kyseenalaistava, vaan puhtaasti utelias, kiinnostunut ja innostunut kuulemaan asiantuntijan vastauksen.

  Tykkää

 2. Tässähän blogi täyttää selvästi uutistyhjiötä tiheällä päivittymisellä. Näin bloggaaminen osallistuu tiedon välittämiseen. Vaikka tiedot voivat olla epävarmoja, niin sen kautta joku huolestunut voi löytää helpotusta tuskaansa (esim. löytämällä omaisensa nimen listalta).

  Hyvien ja toimivien ratkaisujen ei välttämättä tarvitse olla monimutkaisia tai suuria. Yksinkertaiset ideat voivat olla suorastaan nerokkaita.

  Tykkää

 3. Totta. Rock’n’ rollin historia on muuten loistava esimerkki yksinkertaisten ideoiden nerokkuudesta.

  Pointti tiheästä päivittymisestä kuulostaa riittävältä perusteelta.

  Mainitsit myös ratkaisevan eron perinteiseen mediaan. ”Tietojen epävarmuus” ei siellä ole hyvältä kuulostava sanapari.

  Mutta olen samaa mieltä siitä, että nykyisin ihmiset osaavat lukea mediaa ja myös tällainen tiedon välittäminen puolustaa paikkaansa hyvin.

  Tykkää

 4. Heh … Yle tarjoaa jo RSS-feediä. Muutenkin tuosta ”Valtion konttorista” vieraillaan SchizoBlogissa aika usein.

  Hyvä, että suuremmatkin mediatalot alkavat ymmärtämään sosiaalista mediaa. Siitä tuossa Ylen avoimessa kirjoituskutsussa on kyse. Blogit ovat siis osa sosiaalista mediaa …

  Tykkää

 5. Hyvä Strummer,

  Ja miksi sinä sitten blogeja luet, jos niissä ei ole mitään uutta eikä mitään merkittävää? Se, että pölyyttyneet yliopisto-sedät kykenevät nykyään julkaisemaan materiaalia verkossa on juuri se juttu. Kuten jo sanottiin ei nerokkaiden asioiden tarvitse olla mitenkään erikoisia taikka suuria ollakseen nerokkaita.

  Bloggaamisessa ei sinänsä ole mitään erikoista vanhoihin kotisivuihin verrattuna. Paitsi, että nyt niitä voi julkaista ihan kaikki pelkän selaimen avulla. Ja siinä sen nerokkuus kaikessa yksinkertaisuudessaan.

  Propellihatun Unix/Java/Linux -sivut eivät ole sama juttu kuin folkjournalismi vaikka ne periaatteessa teknologisesti aika identtisiä ovatkin.

  Tykkää

 6. Hyvin sanottu.

  On turha kiukutella siitä, että asiat tulevat merkittäviksi vasta, kun joku vanha ja merkittävä sanoo tai tekee ne uudestaan kauan sen jälkeen kun joku nuori on ne ensimmäistä kertaa sanonut tai tehnyt.

  Näinhän se nimittäin on mennyt aina ja tulee aina menemäänkin.

  Tykkää

 7. Ainahan pomoille syötetään hyviä ideoita toteutettavaksi. Kuten palkankorotus. Uuden lähetin palkkaaminen, kun entinen on alkanut käyttää pitkälahkeisia. Tupakkihuoneen ilmastoinnin kehittäminen. Ilmainen kahvi-, vesi- ja limuautomaatti. Ulkomaanmatka, jonne molemmat voisivat lähteä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.