US out of SF

Eilen televisiossa tietenkin analysoitiin Jenkkien vaaleja ja sen seurauksia. Moni povasi Yhdysvaltojen olevan pahasti kahtiajakautunut. Siitä hyvänä esimerkkinä on US out of SF vetoomus San Franciscon autonomian puolesta. Ei varmaan nyt niin älyttömän vakavastiotettava, mutta kuitenkin. [via Metafilter]

Itse asiassa monethan ovat puhuneet siitä, että Kalifornia tulisi taloudellisesti toimeen itsenäisenä valtiona. Muistaakseni se kuuluu 10 suurimman talousalueen joukkoon. Tällä tavallahan Arskakin pääsisi valtion päämieheksi … Ei hemmetti!! Parempi vaan, että pysyvät osana Yhdysvaltoja. Ainakin muutaman vuoden vielä.

14 vastausta artikkeliin “US out of SF

 1. ƒlä nyt kuule, tapasin yhden LA:sta kotoisin olevan ja täysin Bush-vastaisen jenkin kesällä, ja hän ennusti, että Iso Arnold on USA:n seuraava presidentti. On asunut jo yli 20 vuotta jenkeissä, ja se riittää.

  Tykkää

 2. Muistaakseni Jenkkien perustuslaissa on kohta, jonka mukaan presidentin pitää olla syntyperäinen amerikkalainen. Eli Arskalla ei ole mahdollisuuksia ellei perustuslakia muuteta.

  Tykkää

 3. JaakkoP,

  Eiköhän se ole meidän kaikkien etu, että Arskasta ei koskaan tule Valkoisen talon isäntää. Ajattele, jos ensimmäisen kauden jälkeen se törttö sanoo suoraan kameraan katsoen ”I’ll be back”. AAAAAAAARGH!!

  Tykkää

 4. No jaa, henk. koht. olen sitä mieltä, että kuka tahansa on parempi kuin Bush. Lihaksia arvostavana ihmisenä pidän myös Arnoldista. Mutta mitä Jenkeistä oikeasti jäisi jäljelle, jos esim. Kalifornia ja New York erottautuisivat omiksi valtioikseen?

  Tykkää

 5. Arska tulisi melkein kirjaimellisesti valkokankaan läpi pelastamaan maailman pahuudelta. Reagan taltutti jo vanhan Neuvostoliiton hevosen selästä, mutta silloin maailma oli erilainen…

  Tykkää

 6. Kalifornialaisilla ja newyorkilaisilla on oma nimi sille, mikäö jää heidän väliinsä: fly over.

  Tykkää

 7. Näin taitaa olla vaikka käsittääkseni Arnold on amerikan kansalainen.

  Tykkää

 8. Arnoldin pitäisi olla syntyperäinen amerikkalainen nykyisen lain mukaan, mutta jos hänestä aiotaan tehdä republikaanien ehdokas, niin äkkiäkös lakiin muutos saadaan. Ennustus: vuoden 2008 vaaleissa taistelevat Hillary Clinton ja Arska.

  Tykkää

 9. Tuossa kannattaa muistaa sekin, että tällä hetkellä Kalifornia elättää muita Yhdysvaltoja, lähinnä Bushia äänestäneitä etelävaltioita, kaikkiaan 58 miljardilla dollarilla vuodessa.

  Tuo ei ole ihan pieni summa, ja voisin hyvin kuvitella, että kalifornialaisilla olisi noille rahoille parempaakin käyttöä. Samalla tavoin New Yorkin osavaltio elättää puna-Amerikkaa lähes 40 miljardilla dollarilla vuodessa.

  http://www.paulbeard.org/wordpress/index.php?p=2306

  Tykkää

 10. Kukas olet sinä kommentaattori-Timo, jolla ei näy olevan blogia? 🙂

  Hillary ja Arnold kävisivät kyllä myyttisen kamppailun, mutta täytyy muistaa Yhdysvaltain perustuslain asema kansakunnan pyhänä kirjana.

  Tykkää

 11. Jos Bushin ja Arskan välillä pitäisi valita, ottaisin Arskan any time. Schwagu on vetänyt mm. aborttia, sosiaaliturvaa ja ympäristöä koskevissa kysymyksissä melko progressiivista linjaa. Juuri tästä syystä Arskasta ei myöskään tule USA:n seuraavaa presidenttiä sen enempää kuin repujen presidenttiehdokastakaan vaikka perustuslakia muutettaisiinkin.

  Tykkää

 12. Tuohon ylempänä olevaan kommenttinni: Arvelen, että se on laak.info Timo, jonka linkki tältä palstalta kotiblogiin on rikki.

  Tykkää

 13. Sigh.

  Apparently this needs to be said a second time, and much as I tire of it, I guess I’m the person to do it. Notice the gender neutrality. Here goes.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.