Oma tarina elokuvista

Marjut heittää ilmoille selvän meemin, johon on aivan pakko tarttua. Pitää listata lonkalta 5 elokuvaa ja kertoa juonen pääpointit. Elokuvat suurella todennäköisyydellä kertovat saman tarinan ja se on sinun tarinasi.

Tässä omat elokuvani ja pääpointit.

 • Clockwork Orange – Nuoren Alexin väkivaltainen kasvutarina yhteiskunnan pakkokoneiston sisällä.
 • Blade Runner – Tulevaisuuden yksityisetsivä jahtaa karanneita kyborgeja labyrinttimaisessa kaupunkiviidakossa.
 • Fight Club – Naisen astuminen miehen elämään sekoittaa pahemman kerran mielen, jossa alkukantainen väkivalta valtaa koko maailman.
 • True Romance – Clarencen ja Alabaman turboväkivaltainen rakastuminen ja pakeneminen unelmakaupunkiin aloittaakseen uuden elämän myymällä vahingossa varastamansa kokaiini.
 • Kill Bill vol. 1 – 2 – The Briden tarina, jossa hän kostaa kokemansa vääryyden.

Mitä yhteistä näissä nyt sitten on? Kaikki tarinat kertovat jossain mielessä sekavassa maailmassa elävistä yksilöistä, jotka pyrkivät löytämään edes jonkinlaisen selkeyden ja tasapainon kaiken kaaoksen keskellä. Mutta minulle keskeisin yhteinen nimittäjä on emootioiden syntyminen ja niiden kanssa eläminen. Ai, miten niin? No, yritetään selittää.

Clockwork Orangessa päähenkilö Alex ei tunne juuri mitään. Hän nauttii ainoastaan ultraväkivallan tuomasta nautinnosta. Yhteiskunta yrittää pakottaa Alexin tuntemaan jotain. Mutta sydämessään hän ei koskaan tunne yhtään mitään. Hän ei siis löydä ympäröivästä todellisuudesta mitään yhtymäkohtia sisäiseen maailmaansa.

Blade Runnerissa päähenkilö asettuu ongelman eteen. Kykeneekö ihmisen valmistama kone – kyborgi – tuntemaan tunteita? Voiko hän rakastaa kyborgia ja kuka hän itse asiassa onkaan?

Fight Club alkaa toteamuksella, että koko tarina tuntuu liittyvän jotenkin päähenkilön elämään astuneeseen naiseen. Naisen saapuminen aiheuttaa valtavan sisäisen myrskyn, joka johtaa miehisyyden äärimmäiseen etsimiseen väkivallasta. Silti kaikki liittyy rakkauteen ja sen pakonaomaiseen pakenemiseen.

True Romance on tarina kahden sydämen löytämisestä kylmässä ja kovassa maailmassa. Rakkauden edellytykset on menetetty jo alkumetreillä, joten ainoa keino jatkaa rakkautta on yrittää murtautua ympäröivän maailman kylmyydestä keinolla millä hyvänsä.

Kill Bill on tarina menneisyyden haamujen kohtaamisesta. The Bridella on kana kynimättä ja tämä väkivaltainen nyppiminen johtaa hänet menetetyksi luullut tyttären luokse. Tytär on uusi alku ja sovituslahja kaapissa lojuvien luurankojen voittamisesta.

Että näin. Siinä oma tarinani. Voihan tietenkin olla, että keskeisin yhteinen tekijä on se, että jokaisen elokuvan nimessä on kaksi sanaa.

9 vastausta artikkeliin “Oma tarina elokuvista

 1. Fightclubia en ole nähnyt mutta eikös noita kaikkia yhdistä myös kosto?

  (Androidit haluavat kostaa, Alexin uhrit ja jengi kostavat, kill bill on ihan ”virallisestikin” kostotarina, ne joita true romance pari pölli kokaa tulevat ja kostavat)

  Tykkää

 2. bleh, emmä tieä allegorioista, itse ajattelen että ehkäpä merkityksellisellä leffalla voi työstää jotain persoonallisuuden osa-aluetta tai menneisyyden tapahtumaa.

  Kostohan on sitä että sovittamatta jääneet pahat teot pitää jotenkin saada hyvitetyksi. oletko josku ollut paha poika, tai onko joku kyykyttänyt kenkusti? …ok, nyt lopetan menee liian syvälliseksi 😉

  Tykkää

 3. Mitenkään nostamatta itseäni jalustalle … äh, totta kai mä nostan itseni korkeimmalle jalustalle. Olen aina digannut pahoista mimmeistä leffoissa. Tuo rakkaus on alkanut jo teinivuosina löydetyistä blaxploitaatio leffoista. Samoin rokki-pimut on aina tosi jees.

  Ja mielestäni tuo diggailu ei vähennä tippakaan omaa miehisyyttäni. Ehkä juuri siksi, että se on minun miehisyyttäni …

  Tykkää

 4. Listat jatkuvat

  Marjutin, Jannen ja Katrin listojen innoittamana.. Piano Traaginen rakkaustarina juuriltaan temmatusta naisesta Uudessaseelannissa kahden sadistisen miehen v√§liss√§, lohtunaan vain tytt√§rens√§ ja piano. Kerran Sotureita Traaginen kehityskertomus uusi…

  Tykkää

 5. Listat jatkuvat

  Marjutin, Jannen ja Katrin listojen innoittamana.. eli ideana on listata 5 ensin mieleen tulevaa elokuvaa ja kertoa omin sanoin n√§iden juoni. Lopputuloksen sitten pit√§isi kuvastaa oman el√§m√§n tarinaa. Piano Traaginen rakkaustarina juuriltaan temmat…

  Tykkää

 6. Personal injury attorneys and lawyers typically represent clients (plaintiffs) who have been injured either financially or physically due to the fault of another.

  Tykkää

 7. Personal injury attorneys and lawyers typically represent clients (plaintiffs) who have been injured either financially or physically due to the fault of another.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.