Hammaslääkäri

Järkytys. Kaupungin hammashoitolaan ei ole enää asiaa muuta kuin kiireellisissä tapauksissa. Olin juuri paikkauttamassa lohjenneen hampaani. Sain kuulla, että kaupungin hammashoitolat eivät kykene enää hoitamaan kaupunkilaisten tavallista hammashoitoa. Vain kiireelliset pääsevät hoitoon.

Mitä hemmetin meininkiä tämä oikein on? Olen koko ikäni käyttänyt kaupungin hammashuoltoa ja haluaisin käyttää sitä vastaisuudessakin. En minä minnekään yksityiselle halua mennä. Kaupungin hoitoloissa on sitä aitoa kauhun tunnetta.

Onneksi hammaslääkäri antoi taas oikein runsaasti puudutusainetta. Pyydän aina sitä tuplat vaikka itse asiassa vähemmälläkin selviäisi. On vaan niin siistiä olla puolinaamaa puutuneena koko loppupäivä – kirjaimellisesti nuppi turvoksissa. Varsinkin kaupassa asiointi on jännittävää, kun omasta mongerruksesta ei saa itsekään mitään tolkkua …

4 vastausta artikkeliin “Hammaslääkäri

 1. Tuo ei vaan mahdu kalloon, että ”vain kiireelliset pääsevät hoitoon”. Ei kai kukaan huvikseen hammaslääkärin tuolille halua mennä loikoilemaan, vai…???

  Tykkää

 2. Siis se tarkoittaa sitä, että tavallisiin hammastarkastuksiin ja hammaskiven poistoon yms. yms. perushoitoon ei kannata hakeutua. Jos on hammas lohjennut tai irronnut, niin sellaisessa kannattaa kaupungin hoitolaan hakeutua. Mutta noissakin kiireellisissä tapauksissa nopeammin pääsee yksityiselle.

  Ihan sekavaa ja täysin vastoin kaikkea sitä, mihin minut kasvatettiin joskus vielä hyvinvointivaltion aikoihin.

  Tykkää

 3. Kannattaa tietysti muistaa, että yksityishammaslääkärillä käynneistä osan saa takaisin Kelalta. Eli aivan koko kirpaisu (jos ilmaisu tässä sallitaan) ei mene omasta pussista.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.