Tähtien sota

ButtUglyn kaimani muistelee omia ensimuistojaan Star Wars trilogiasta. Samalla hän kysyy mikä on kenenkin ensimmäinen nörttikokemus. Koska en pidä sanasta ”nörtti” ja en todellakaan muista ensimmäistä ”geek experiencea”, niin muistelen mitä kyseinen Star Wars merkitsi minulle.

Muistan inhonneeni alusta asti Luke Skywalkeria. Hän oli aivan liian nössö ja herttainen sankariksi. Han Solossa oli munaa paljon enemmän. Ja hän sai lopulta Leian. Mutta kaikkein korkeimmille paikoille nousivat Darth Vader ja Yoda. Kummatkin olivat vastustamattoman inhottavia omalla sarallaan. Darthin muisto on jo pilattu Anakin Skywalkerin urpolla tarinalla. Se pelle ei ole minun Darth.

Eikä Lucas ole minulle mikään visionääri. Hän suuren luokan ilon pilaaja, joka ei osaa väistyä luomuksensa edestä. Jedin paluun ewokit olivat enne siitä, mitä tuleman pitää. Ja on kai sanomattakin selvää, että heti ensimmäisestä hetkestä asti olisin halunnut grillata pari ewokia elävältä ja syödä niitä Chewbaccan kanssa leirinuotiolla rommia juoden.

darth03.jpg

11 vastausta artikkeliin “Tähtien sota

 1. Joo, kyllä Jedin paluu oli jo aikamoinen skandaali. Lucasilla oli sitä varten monia ihan makeita ideoita, mutta jostain syystä hän kuoletti ne lähes kaikki.

  Pahin oli se, että ewokkien planeetan piti alun perin olla wookieiden ( eli siis Chewbaccan lajin ) kotiplaneetta. Se vasta olisi ollut asiallinen paikka!

  Tykkää

 2. Se, että Darth ei ollutkaan ultimaattinen paha, vaan taustalla oli vielä joku pahempi oli todellinen munaus Lucasilta. Keisari ei ollut mielestäni uskottava, vaan lähinnä tekosyy tehdä Darthista loppujen lopuksi hyvä. Pyh!!

  Sitten näiden uusien episodien tarina onnettomasta äiti-poika -suhteesta on sellaista kokonaisvaltaista tuubaa, että vain ja ainoastaan amerikkalaiseen lähiöihanteeseen uskova koti-uskonto-isänmaa fasisti voi uskoa moiseen kakkaan. Darth on kova jätkä ja friikkien friikki eikä mikään hemmetin elämän pimeälle puolelle harhautunut sankari.

  Tykkää

 3. Ja uusia versioita ei sitten osteta!!! Piste. Itse kyllä olisin halunnut DVD versiot niistä, mutta nyt kun ne mitä on niin tyydyn kelaamaan VHS-nauhojani vielä kymmenenkin vuoden jälkeen.

  Tykkää

 4. Jostain syystä Darth Vader tuossa alempana näyttää ehkä n. 50 kertaa koomisemmalta kuin silloin 15 vuotta sitten, jolloin tapitin Star Warsia naapurin puhkikulutetulta videokasetilta. Voi niitä aikoja.

  Tykkää

 5. Ei, en minäkään pidä sanasta nörtti. Englannin kielessä kun on termit ”nerd” ja ”geek”, joista ”nerd” on lähempänä nörttiä, kun taas ”geek” on yleensä paljon enemmän positiivissävyinen termi. Termille ”geek” ei IMHO ole mitään erityisen hyvää suomennosta.

  Tykkää

 6. Luke on söpö! Ainakin Episode IV:ssa. Leia on Luken sisko, joten ei siinä mitään kisaa naisesta ollut. Romantiikka on sitä paitsi ihan syvältä, mitään rakkaustarinaa ei olisi tarvittu. Vaikka onhan Han Solo aika viileä tyyppi. Mutta se keisari oli kyllä paha töppi, Vader on paljon kuulimpi.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.