Esikoislevy-meemi

Yes!! Tähän on aivan pakko ottaa osaa. Tässä minun levyhyllyni TOP-5 esikoislevyt.

1. Guns N’ Roses: Appetite For Destruction
Kuka muistaa, että tämä levy oli esikoislevy? Valitettavasti bändi tai sen jäsenet eivät levyn jälkeen saaneet aikaiseksi yhtään mitään tähän esikoiseen verrattavaa. Eivätkä luultavasti tule koskaan saamaan.

2. The Jimi Hendrix Experience: Are You Experienced?
Sisältääköhän yksikään esikoinen yhtä monta klassikkoa? ”Hey Joe”, ”Purple Haze”, ”The Wind Cries Mary”, ”Foxy Lady”, ”Red House”, ”Fire” … Okei, ”Hey Joe” ja ”Purple Haze” eivät kuuluneet tämän levyn ensimmäiseen brittipainokseen, mutta sen jälkeen ne siihen liitettiin.

3. Curtis Mayfield: Curtis
Jos jollakin tätä levyä ei levyhyllyssä ole, niin otan osaa. Kannattaa napata mukaan seuraavan kerran levykaupassa vieraillessa.

4. Buckethead: Bucketheadland
Esikoisalbumi, joka sisältää 33 kappaletta ja toisen levyllisen Dance Remix versiot edellisen 7 biisistä on niin friikki, että se on pakko nostaa tälle listalle. Levy on teemalevy ja enimmäkseen instrumentaaleja. Tajunnan räjäyttävää tavara. Tanssittavaa kitaramusiikkia …

5. The Stooges: The Stooges
Tämä nousi Led Zeppelinin, Sex Pistolsin, Stray Catsin ja Nirvanan esikoisten ohi ainoastaan yhden syyn takia … ”I Wanna Be Your Dog”.

So messed up I want you here
In my room I want you here
Now we’re gonna be Face-to-face
And I’ll lay right down In my favorite place

[via Marjut, Merten, Lähiöelämää, ilmalaiva.net …]

4 vastausta artikkeliin “Esikoislevy-meemi

 1. Meemi josta en ole ollut tietoinen koska ei ole ollut aikaa lukea blogeja. Pitänee järkeistää aikatauluja että ehtii hengata enemmän Blogvillessä. Kaikki musiikkiin liittyvät meemit on niinku tosi jees.

  Tykkää

 2. Eikös Guns N’ Roses tehnyt ennen Appetite For Destructionia sen GN’R Lies -levyn? Vai lasketaanko se sitten joksikin ep-levyksi. Ei voi muistaa ihan kaikkea, enkä jaksa nyt lähteä levyhyllyäkään penkomaan.

  Tykkää

 3. GN’R Lies ”albumi” tuli ulos vasta 1988. Kauan Appetiten jälkeen. Lies sisälsi muka ennen esikoislevyä levytetyn Live Like Suicide live-äänityksen ja neljä studiossa työstettyä puoliakustista raitaa. Tämä kuitenkin oli täyttä fuulaa, koska kaikki raidat olivat studiossa tehtyjä Appetiten jälkeen. Siitä nimi GN’R Lies.

  Gunnarit pohjustivat tätä huijausta aika hyvin. Sillä markkinoille päästettiin muutaman tuhannen kappaleen erä Live Like Suicide vinyyliä, jonka painatus- ja julkaisuvuodeksi pistettiin 1986 (levyllä oli vielä kaksi studioraitaa, joita ei ollut lopullisessa julkaisussa).

  Eli Appetite on esikoinen ja GN’R Lies on kahden EP:n yhteisjulkaisumuotoon verhottu täysverinen albumi, jossa ei ole yhtään liveraitaa. Yleisön äänet ja muut sen sellaiset on studiossa lisättyä.

  Tykkää

 4. The Smiths ja The Queen is Dead, Alain Delon päälikannessa, on suurinta ja parasta sitten Beatlesien. Tosin ei ole bändin eka levy, ja sekin on hyvä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.