Seuraava taistelukenttä – haku

Juuri tällä hetkellä tapellaan ankarasti digitaalisen sisällön – lähinnä musiikin – levittämisestä. Kaikkien yllätykseksi yksi suurista voittajista on Apple. Ei siis ole mikään ihme, että yhtiö nousi kolmanneksi Wired 40 -listalla. Aikaisempi sijoitus oli listan ulkopuolella.

Seuraava taistelu tullaan käymään hakutoiminnon herruudesta. Google on tämänhetkinen kunkku alalla, mutta … yllätys, yllätys … Microsoft on myös kiinnostunut hakujen kuninkaan asemasta. Ja tämänhän ymmärtää hyvin, kun hakukoneiden povataan laajentavan reviiriään webistä desktopille.

Itse ennustan Yahoo!:n paluuta hakukoneiden kärkikastiin. Sen puumainen rakenne tuntuu ihanteelliselta mallilta kovalevyn ja verkkolevyjen selailuun. Ja varmaa on, että Google ei jää tumput suorina katsomaan kilpailijoiden kehittymistä. Tulevat hakuteknologiat näyttelevät keskeistä roolia informaation ja laajemmin elämän organisoinnissa. Ei siis ihme, että tämä busines kiinnostaa.