Verkkomainonta lisääntyy

Otsikon voi ottaa varoitussignaalina. Verkkomainonta lisääntyy – juoskaa karkuun! Mutta ehkäpä mainostajat ovat ottaneet opikseen verkkomainonnan ensimmäiseen aaltoon kuuluvista pop-upeista ja gif-bannereista (ja ennen kaikkea niiden ärsyttävyydestä).

Reuters uutisoi, että odotettavissa on ennätyksellistä kasvua verkkomainonnan alalla. Se, mikä uutisessa on lupaava on, että mainonnalla tarkoitetaan erityisesti Rich Internet Application (RIA) ratkaisuja. Lähinnä tämä tarkoittaa Flashin ja videon hyödyntämistä mainonnassa, mutta myös mainosten interaktiivisuuden lisäämistä.

Katsotaan mitä kaikkea mainostajat keksivät. Toivon kuitenkin, että personoitu täsmämainostaminen lisääntyy, koska se on lähempänä tiedottamista kuin perinteistä ”Osta! Osta!” tuputtamista.

Yksi vastaus artikkeliiin “Verkkomainonta lisääntyy

 1. ”Se, mikä uutisessa on lupaava on, että mainonnalla tarkoitetaan erityisesti Rich Internet Application (RIA) ratkaisuja.”

  Lupaavaa? Silkkaa tuskaahan tuo on, tässä muutama syy

  1) Surffalautani pyörii 400 MHz:n kellotaajuudella ja 384MB:n keskusmuistilla. Useimmat flash-mainokset osaavat jumittaa koneen suhkot kiitettävästi (sivuille sisällytetyistä videoista puhumattakaan)

  2) Tähän asti olen käyttänyt Operan popup-blockeria ja anti-banner-tyylitiedostoa, joka osaa blokata perinteiset mainokset, Flashia se ei osaa blokata.

  Eli ainakin minulle on tuskaiset ajat tiedossa.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.