RSS syö kaistaleveyttä Muutaman päivän

RSS syö kaistaleveyttä

Muutaman päivän ajan netissä on keskustelu kiivaas Wiredin artikkelista ”Will RSS Readers Clog the Web?”. Jutussa kerrotaan niistä mahdollisista ongelmista, joita RSS-feed lukijat voivat aiheuttaa netille, jos ne yleistyvä (esim. tulemalla osaksi seuraavaa Internet Exploreria taikka Outlookia). Liian tiuhaan tahtiin sivuja tarkastavat readerit tukkivat kaistaleveyden. Samoin monet readerit eivät ”muista” käyneensä jo tarkistamilla sivuilla ja tarkistavat ne uudestaan.

Olen jo jonkin aikaa sitten siirtynyt käyttämään niin kotona kuin työpaikkallakin Bloglines aggregaattoria. Kaikki ovat sitä kehuneet ja suositelleet jo pidempään. Mutta sitten tänään tuli pahemman luonteinen isku. Slahsdotin sivusto ilmoitti Bloglinesin kautta minulle seuraavaa:

My RSS Headline Reader Tells me I Was Banned!

Due largely to the absolutely ridiculous amount of abuse we get on a daily basis from poorly implemented headline readers, we were forced to implement a much more liberal automated banning system on RSS/RDF headline reading applications. Our policy is to allow one request every 30 minutes. We’ll allow a few more before you will get banned, and we are more flexible still with proxy servers. However, in many cases, we have no choice but to ban abuse.

You should still be able to access the rest of the website, just not the .rss, .rdf, and .xml pages.

You have 2 options: First is to stop beating the crap out of our servers, and just wait a few days/hours. Depending on the severity of the abuse, you should be back in a couple of days. If, after 72 hours, you are still banned, please Email banned@slashdot.org and ask for help. Please include the approximate time of the ban, the MD5 that the ban message told you to tell us, and what you think your IP number is.

If you have reason to believe you’re connecting through a proxy server, please mention that too — and you might need to have your proxy server’s admin contact us instead of you.

Mihinkään ei siis enää voi luottaa. Toivottavasti RSS ei kuole tällaiseen, vaan kehittyy ja jalostuu entuudestaan. On se vaan niin hyvä keksintö.