4 vastausta artikkeliin “Ai miten niin Napoleon-kompleksi?

 1. Realistien kulttuurivallankumouksessa kai alettaisiin puhua Stalin-kompleksista, sikäli kuin Jooseppi voitaisiin varmuudella todeta pienemmäksi kuin Napoleon. (Historiallisten styrankien laittaminen pituusjärjestykseen ei ole aivan helppoa. Pietari Suuri lienee ollut minkä tahansa ajan standardeilla pitkä.)

  Tykkää

 2. Oli muuten pakko tarkistaa useammastakin lähteestä ja Napoleonin pituudeksi ilmoitetaan 155 – 157 senttiä. Eli oli minua ainakin sentin lyhyempi …

  Mutta toisaalta Napoleonin aikana metrijärjestelmä ei ollut vielä vakiintunut ja hänen mittansa esitettiin aikanaan ranskalaisin jalkamitoin. Mittajärjestelmien epämääräisyyden takia täyttä varmuutta hänen pituudestaan on vaikea esittää.

  Mutta summa summarum. Napoleon-kompleksilla ja Napoleonilla ei välttämättä tarvitse olla mitään tekemistä toistensa kanssa. Sama pätee Oidipus-kompleksiin. Sillä ja kreikkalaisella tragedialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tragedia vain antoi Freudin ”löydökselle” nimen.

  Tykkää

 3. Enpä tiedä. Kysyvät, että miksi Napoleon seisoi näin. Vastaavat, että koska hänellä seisoi näin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.