Perseen nuoleminen kannattaa

Nyt puhutaan suu puhtaaksi.

”Pääkirjoitus: Hienoa Tanja! Luovuudesta pitää saada elää” – Mediaviikko

Sarjassamme ”Yritetään nyt hämätä kaikkia puhumalla asian vierestä niin, että hävettää itseä ja tästä pelastuneita sukupolvia noin seuraavat 50 vuotta”. Ja päätoimittajan mandaatilla kaikki kriittiset puheenvuorot on vapaan keskustelun ja kommunikaation nimissä deletoitu. Hienoa! SchizoBlog antaa tästä suomalaisen journalismin suursaavutuksesta papukaija-merkin.

Paljonko Keskusta maksoi tästä mainoksesta? Mikä on itsekritiikin hinta tänäpäivänä?

Update. Lisää aiheesta: Kasa ja Butt Ugly.

6 vastausta artikkeliin “Perseen nuoleminen kannattaa

 1. Voi jumalauta, ANTAKAA NYT JO HAULIKKO! Se sählääminen lain kanssa on mun mielestä ihan yks ja hailee, mutta päätoimittajaksi ei saa eikä voi päästää ruskeaa kieltä ilman päätä. Pƒƒtoimittaja tarvitsee sekä pään että selkärangan, herrajjesta.

  Tykkää

 2. Aivan niin. Tästähän saadaan kohta oikein vuosituhannen poliittinen, lainsäädällöllinen ja tiedotuksellinen farssi aikaiseksi. Olen aina tiennyt suomalaisen tiedotusvälineistön olevan osittain (ei siis tarkoita teitä kaikkia tiedotusvälineissä työskenteleviä) aivottomien moukkien hallinnoimaa, mutta näköjään jotkut osaavat alittaa riman aina … jos ei muuten niin kaivamalla kuopan ja sitä kautta ali vaikka väkisin.

  Tykkää

 3. Heh, riippumaton Karpelan kaveri… ;D

  Lukekaapa muuten nettiin palautetun pääkirjoituksen viimeistä, päätoimittajan omaa keskustelun päättävää kirjoitusta edeltävä teksti. Siis että koska tiedotusväline on yksityisessä omistuksessa, saa sen pääkirjoituspaikalla kirjoittajan mielestä näköjään kirjoittaa mitä tahansa – ikään kuin kyse olisi jonkun satunnaisen kansalaisen omasta blogista tai nettisivusta.

  Just joo, kas kun Hesari ei vetoa samaan, kun kerran omistajat on yksityisiä ja varmaan Virkkusen Jannekin pitää itseään yksityishenkilönä silloin kun ei ole duunissa…

  Tykkää

 4. Sellainen tarkennus edelliseen, että tarkoitan siis nimenomaan sitä, ettei pitäydytä faktoissa. Tokihan pääkirjoituksessa saa julkaisun linjan tuoda esille – joskin sitten pitää kyllä varautua kritiikkiinkin, kun kerran on nimenomaan tiedotusvälineestä kyse. (Siis jos nyt halutaan vaikuttaa edes jossain määrin uskottavalta, mitä Mediaviikko ei kyllä tämän jälkeen enää monen silmissä ole. Jos siitä nyt moni tiesikään.)

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.