Fragments d'un discours amoureux

Haircut-varoitus!!

a-1. Kaikki alkaa jo paria tuntia ennen h-hetkeä. Olen juuri menossa suihkuun, mutta sitä ennen on kuunneltava muuta fiilis-biisi. Princen ”Get Off”, ”Head” ja ”It” saavat toimia seremoniamestareina. Tiety kiimaisuus pitää musiikista löytyä, kun haluaa virittää mielensä tällaista iltaa varten.

a-2. Kaksi suihkaisua Thierry Muglerin B-Men parfyymiä riittää. Kolmas olisi jo liioittelua. Kaiken on oltava täydellistä. Niin minulle kuin hänellekin. Hiukset ojennukseen fixing spray’lla ja parran epätasaisuudet pois trimmerillä. Kasvojen paljaat kohdat on ajettava huolellisesti pois sängestä.

a-3. Ilmoitan olevani muutaman minuutin myöhässä. Sydämeni tykyttää, koska en saisi olla myöhässä. Olen luvannut hakea hänet viittätoista vaille. Kello on jo :47 ja matkaa on muutaman minuutin verran. Anteeksiantamatonta huolimattomuutta.

b-1. Hän on valloittava, kuten jokaisella kerralla nähdessäni hänet. Ja tiedän ettei tämä ole ainoastaan minun mielipiteeni. Haluaisin suudella häntä välittömästi, mutta haluan olla herrasmies ja hän ei lyö pöytään kaikkia korttejaan ensimmäisenä.

b-2. Suhteemme on vielä salainen, koska se tekee tästä kaikesta meille huomattavasti mielenkiintoisempaa. Olemme toistemme kiellettyjä hedelmiä. Mutta tästä huolimatta olemme päättäneet näyttäytyä julkisesti yhdessä. Meillä ei ole mitään piiloteltavaa. Tämän myös huomaa ohitsemme autolla ajanut ystäväni, joka kilauttaa luuriini tekstiviestin.

Janne perkele! Upea pööna…

Aivan niin Antti. Nauramme yhdessä viestille.

c-1. Mitä!?! Kukaan ei ole koskaan vienyt sinua ulos syömään. Siis kukaan ei ole aikaisemmin tullut hakemaan sinua ja vienyt ravintolaan, jossa varattu pöytä jo odottaa … meitä. No, nyt on. Minun seurassani nainen saa prinsessakohtelun.

c-2. Avaan oven. Tarjoan tyhjään lasiin lisää vettä. Syödessämme katselen silmiisi, mutta varon tuijottamasta. Kun kyseessä olet sinä, niin se on vaikeampaa kuin luuletkaan. Uskomatonta, että miehet eivät tee tätä useammin naisille. He ajattelevat aivan liikaa päämäärää. Minulle päämäärä on itse tämä tilanne ja sen ylläpitäminen. Keskustelemme. Vältämme hankalia hiljaisuuden hetkiä. Turhaan. Niitä ei tule.

d-1. Punaviiniä hänelle ja itselleni Pernod jäävedellä. Aina ei tarvitse olla monimutkainen. Nautinto löytyy usein helpoista ratkaisuista. Minusta tuntuu, että liian moni pitää tätä pelinä. Tämä ei ole mitään peliä vaikka sillä on selkeät sääntönsä.

d-2. Kielellä on omat selkeät sääntönsä, mutta se ei ole peliä. Kieli itsessään on keino ja päämäärä. Tämä on kieltä. Meidän yhteistä kieltämme. Vielä emme puhu sitä kovinkaan hyvin, mutta aloittelijoiksi olemme jo mestarien tasolla.

d-3. Jokaisella naisella tulee olla oikeus tuntea itsensä prinsessaksi. Ja jokainen prinsessa osaa tehdä kohteliansa tuntemaan itsensä kuninkaaksi. Kokeilkaa vaikka.

d-4. Kävellessämme huomaan illan viilentävän viiman nostavan hänen käsivarsien ihon kananiholle. Tarjoan takkini lämmikkeeksi. Minä olen karaissut itseni niin monessa pakkasessa, että en tarvitse takkiani. Ja minun seurassani ei palella. Ei ulkoa eikä sisältä.

e. Kävellessäni kotiini rakkauden kyllästämänä ihmettelen vieläkin, kuinka kukaan ei ole kohdellut prinsessaani tavallani. En valita. Hänen hengityksensä kepeä raskaus kaikuu korvissani ja tiedän eläväni. Ensi yönä uneni on katkonaista, mutta aamulla olen virkeämpi kuin vuosiin.

12 vastausta artikkeliin “Fragments d'un discours amoureux

 1. Hyvä Love,

  Pelko estää ihmisiä nauttimasta elämästä. Heitä ne pelot pois ja hyppää kuiluun. Siellä on se käsi, joka estää putoamasta … Epäonnistuminen on osa elämää, mutta se on pelkästään näkökulmakysymys. On osattava nauttia siitä hetkestä eikä pohtia liikaa tulevia. Ne tulevat sitten aikanaan ja ovat sen ajan murheita.

  Tykkää

 2. Niinpä. Tätähän olen yrittänyt hokea: vähällä saa paljon 😉 Ihanaa!!! Sedis – sinä vanha kääpä – muista että vanhallekin suhteelle tekee hyvää ”prinsessakohtelu”!

  Tykkää

 3. Jotain on selvästi tapahtunut. Mies ei enää tunnu pelkäävän edes pakkasta.

  Tykkää

 4. pete,

  Kyllä mä pakkasta pelkään kuin ruttoa, mutta kesäillan viimaa en. ƒlä luulekaan, että musta on tulossa joku hemmetin pohjolan mies … heh heh.

  Tykkää

 5. M,

  Aivan niin. Ei sitä turhaan oltu Esa Saarisen viimeisiä ”tähtioppilaita”. Kyllä siltä mieheltä oppi jotain arvokkaampaa kuin argumentaatiota … heh heh. Ja totta kai kunnon mallioppilaan tavoin pitää lopulta tehdä se kunniallinen isänmurha. Oidipus oi Oidipus.

  Tykkää

 6. Asia homma, onnittelut!

  E. Saarinenhan puhuu kuningattarestaan viitatessaan vaimoonsa, joten ei Jannen argumentaatio ole pitkälle puusta pudonnut.

  Tykkää

 7. Soopa,

  Tunnustetaan. Mutta mun mielestä partnerin kutsuminen kuningattareksi on vähän gay. Ei sinänsä, että minulla olisi jotain vastaan näitä henkilökohtaisen vähemmistöratkaisun edustajia. Ja virallinen nimityshän on Superchick + Salarakas. Noin friikkiä nimitystä ei keksisi Esa Saarinenkaan. Jotain kehitystä nääs … heh heh.

  Tykkää

 8. Mä en oikein koskaan ole pystynyt itselleni ketomaan että naurattaako vai ällöttääkö mua se Pipsan (sic!) kuningattareksi nimittely… Mikäköhän on rouva Saarisen näkemys asioista, en ole koskaan törmännyt esim. hänen haastatteluunsa..

  Onnea Janne sulle joka tapauksessa!!

  Tykkää

 9. En myönnä nähneeni ikinä missään aiemmin tarinaa Saarisen Kuningatarnimittelystä, mutta kyllä ainakin mulle on melkosen luonnollista nimittää (lähes) kaikkia naisia prinsessoiksi. Joskus tein sen päätöksen, että lopetan sen, kun löydän oman Kuningattareni niistä. Se nyt tarkoittaa enemmänkin asennetta, eikä arkikielen ilmaisua.

  ”Anteeks. Onks teillä Tampaxia? Kuningattarella on menkat.”

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.