Photoshop kautta aikojen

Käyttöliittymien kehittyminen on oma perverssi intohimoni. Nyt tämän tarpeen tyydyttämiseksi on löytynyt oikea aarreaitta – GUIdebook: Graphical User Interface Gallery. Varsinkin Photoshopin kehitys vuosien varrelta on mielenkiintoista seurattavaa. Nyt alkaa jo toivomaan paria sateista päivää, jotta jäisi aikaa tämän sivuston tarkkaan tutkimiseen … ja niille parille salaiselle nettihankkeelle.

photoshop_1.jpg

6 vastausta artikkeliin “Photoshop kautta aikojen

 1. Pakko tulla pätemään, että olen käyttänyt kaikkia muita Photarin versioita paitsi kakkosta.

  Ykkösessä aikoinaan, kun sääti kuvan kirkkautta ja kontrastia, se vaikutti koko näyttöön, siis myös muihin ohjelmiin ja työpöytään. Helppopa siinä arvioida, miltä kuva näyttää muutoksen jälkeen…

  Tykkää

 2. Syvä kumarrus. Oman Photoshop -kokemukseni alkoi versiosta 4. Voi noita aikoja. Pitäisi saada jokin sellainen kone, jolla voisi emuloida kaikkia mahdollisia käyttiksiä, jotta sillä voisi käyttää kaikkia ohjelmia ja niiden versioita. NEXT voisi olla aika vänkä kokemus testata …

  Tykkää

 3. Harmi sinänsä, että kaikki tolla saitilla keskittyy vaan leiskamuutoksiin ja sellaisiin todellisuudesta bittimaalimaan (perseestä) revittyihin käyttöliittymämetaforiin kuten ”paletteihin” tms., jotka tuntuu nykyään lähinnä antiikkisilta. perus WIMPin historiaa tossa kyllä dokumentoidaan vahvasti kyseenalaistamatta mitään.

  ja WIMP-hän ei tunnetusti oo kauheen kewl. ja varsinkin fotari on uber-ärsyttäville modaliteeteille rakennettu. aijaijaijai! alkaa ahistaan! miksi filtereitä käytettäessä avataan uusi moodi? oi miksi? miksi käytetään palettia? (kuinka moni käyttää yli 50% paletin työkaluista?! en ainakaan mä, lähinnä 10%) lisääki vois marista…

  Tykkää

 4. Hyvä spete,

  Marista voisi vaikka mistä. Mutta on tuokin parempaa kuin ei mitään. Photarissa omasta mielestäni ei ole tullut 5.5 jälkeen oikein mitään uutta sellaista, jota ilman en tulisi toimeen (ellei lasketa Mac OS X natiiviutta). Mutta pari uutta vaihtoehtoa lisää ei ole pahiteeksi. Eihän?

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.