Vellihame esittäytyy

Kun kerran toinen niin kiihkeästi haluaa tunkea omaa sanallista antiaan kommentteihini eikä deletoinnit ja muut näytä häntä estävän, niin pistetään sitten oikein kaikkien pällisteltäväksi.

Törmäsin sattumoisin googlauksen yhteydessä skitsopaskan vuoden 2003 kirjoituksiin. Pikaotannan perusteella tekstit olivat tuolloin varsin laadukkaita ja mielenkiintoisia, mm. kirja-arvioita, yms. Mitä on siis oikein tapahtunut? Tyhmentääkö bloggaaminen ihmistä? Olisiko skitsopaskan de-evoluutio malliesimerkki siitä, miten bloggaus vie osa-aikaisen Rede-ihmisen lähes pelkästään Gereden piiriin[*]?

En tiedä, sen tiedän.

-vellihame

[*] Viittaan Heideggerin erotteluun Rede (aito keskustelu) Gerede (tyhjänpäiväinen lörpöttely).

Jokainen voi sitten vetää omat johtopäätöksensä.

On se nyt sitten vaan niin mahtavaa, kun osataan lainata fenomenologia, joka sekosi omiin höpinöihinsä pahemman kerran. Annetaan sitten takaisin saksalaiselle ylimieliselle vakavuudelle ranskalaisella kevytmielisyydellä:

Ne, jotka lukevat Nietzscheä nauramatta, nauramatta makeasti ja usein ja joskus hullun lailla, voisivat yhtä hyvin olla lukematta häntä. […] Meidän dekadenssimme, rappiomme näkyy parhaiten tarpeessamme tunkea joka paikkaan ahdistusta, yksinäisyyttä, syyllisyyttä, kommunikaatiodraamaa, koko tätä sisäisyytemme traagisuutta.

Gilles Deleuze ”Nomadinen ajattelu”
Autiomaa (Gaudeamus, 1992)

Jos siis jotain vakavaa ja painavaa haluaa etsiä, niin hyvää matkaa jonnekin muualle. Täällä ei ole tarjolla akateemisessa pölyssä ja tunkkaisuudessa liian hyvin viihtyville mitään muuta kuin pintaa, turhuutta ja tyhjiä sanoja. Skitsoanalyytikko ei kysy merkityksiä. Hänelle on huomattavasti tärkeämpää ymmärtää miten se toimii.

Luulisi tulleen jo selväksi, että tässä ei ole kyse akateemisesta esityksestä. Mutta kaikkein mielikuvituksettomin ja typerin lukija on juuri akateeminen lukija. Hän kykenee harvoin, jos koskaan, katsomaan maailmaa akateemisen kurikoneen ulkopuolelta. Varsinkin kirjoitetun sanan kohdalla akateeminen lukija on täysin kyvytön astumaan ulos tuosta koneistosta edes hetkeksi.

Janne Toivoniemi ”Skitsoanalyysia keltanokille”
Vastarintaa nykyisyydelle – Näkökulmia Gilles Deleuzen ajatteluun (Eetos, 2004).

Enuff said …

8 vastausta artikkeliin “Vellihame esittäytyy

 1. Hyvä Timo,

  Kirjoitinkin akateemisesta pölystä ja tunkkaisuudesta. Ja vakavuudesta kirjoitin ihan vain yleisesti. Ja mitä taas tarkoitin akateemisuudella ei ole palautettavissa pelkästään yliopiston seinien sisäpuolelle tapahtuvaa toimintaa. Akateeminen kurikone ei ole maantieteellisesti osoitettavissa oleva piste.

  Mutta tuonhan sinä jo tiesitkin …

  Tykkää

 2. Parahin Heidi,

  Välillä sitä vaan on naurussa hakemista, kun joutuu niin tosikkomaisten ja huumorittomien ihmisten kanssa tekemisiin. Mutta onneksi aina voi mennä muualle. Vielä kun nämä eräät oppisivat saman.

  Tykkää

 3. Piiskaa Heideggerin palvojille!

  Aikovatko jotkut muuten perustaa jonnekin akateemisen blogistanian tyydyttämään päivittäistä sivistysanain tarvettaan?

  Tykkää

 4. Schizoblogissa on kyllä aivan liian usein sanoja, joita en ymmärrä. Enkä jaksa ottaa niistä selvää.

  Tykkää

 5. Hyvä Vellihame,

  Ymmärrän, että olet syvästi yksinäinen ja surullinen ihminen. Asiaintilaan on hankala kuvitella muutosta, jos purat pahaa oloasi tällaisella infantiililla paskapuheella.

  Mitä tulee ip-bannaukseen ja kommenttien poistoon, oma blogisi – tai siis vittuilusi Veloenalle – ei edes omaa koko kommentointimahdollisuutta.

  Tervetuloa vaan vittuilemaan.

  Tykkää

 6. Deleuze oli älykäs sekopää (en tässä kerro enempää), mutta se siitä.

  Sinä sen sijaan olet tämän nykyisen mediamaailman tunnusmerkki: ”Värikäs Nobody.”

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.