Nunna kuoli ristillä roikottamiseen

Ja keskiaika on laskeutunut taas yllemme. ”Crucified nun dies in ’exorcism'” (BBC). Karkoittaakseen pahoja henkiä pappi ja neljä muuta nunnaa sitoivat uskonsisarensa ristille, tukkivat suun ja jättivät ilman ruokaa ja juomaa kolmeksi päiväksi ristille roikkumaan. Pahojen henkien mukana lähti kaikki muutkin henget. Taposta epäilty pappi ihmettelee virkavallan reaktioita. Manaus kuulemma kuuluu olennaisena osana romanialaiseen ortodoksiuskontoon.

Mitäköhän seuraavaksi? Mustien kissojen joukkoteurastuksia ja noitavainoja? [via MetaFilter]

5 vastausta artikkeliin “Nunna kuoli ristillä roikottamiseen

 1. Elämän turha riistäminen on aina … turhaa. Jos tätä edes ei saa päivitellä, niin ollaan vajottu alas nihilistiseen relativismiin. Tilaan, jota vastaan tulen jokaisena elämäni päivänä taistelemaan. Jos minkään muun vuoksi, niin onpa ainakin jotain tekemistä.

  Tykkää

 2. Juu, tottahan tuo on. Mutta edelleenkin kaivelen mieltäni himpun verran, jos sallinette. Jotenkin on vaan niin helppoa päivitellä elämän menetystä, kun se on jossain kaukana; kaukana poissa, ei meissä. Eikö samanlaista ”päivittelemistä” (suo anteeksi, tarkoitukseni ei ole toki loukata) kaivattaisi meillä myös nuorten liikenne kaahauksissa? Tapoissa, joita tehdään humalapäissään? Insesteissä, jota on meilläkin?

  Vai onko niin, että on helpompi surra sitä, joka on niin kaukana? Se ei kosketa, kuten naapurin tragediat.

  Tykkää

 3. Onneksi/toivottavasti kyseessä on erittäin harvinainen tapaus. Kyllä tavallinen psykiatrinen hoito taitaa olla oikea toimenpide ”pahojen henkien karkottamiseen”.

  Tykkää

 4. Romanialainen ortodoksikirkko on tuominnut teon täysin ja muistaakseni pidättänyt kys. papin virastaan. Kyseessä on mielenterveydeltään häilyväisen miehen teko.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.