Xbox 360

xbox360.gif

Pelimaailmassa on viimeiset pari päivää puhuttu miltein yksinomaan perjantaina julkistetusta Microsoftin Xbox 360 pelikonsolista. Hämmennystä herätti jo se, että konsoli julkistettiin MTV:llä ja ennen ensi viikolla alkavia E3 messuja.

Pölyn laskeuduttua alkaa kuva kirkastumaan. Xbox 360 ei ole pelikonsoli … pelkästään. Robert X. Cringely valaisee Microsoftin strategiaa ja kuinka Xbox 360 tulee olemaan sen keskiössä. Redmondin pojat kykenevät sen kautta toteuttamaan kaikkien PC-valmistajien painajaisen … Microsoftin oma PC. Mutta kuitenkin niin, että yhtiö välttyy monopolisyytöksiltä.

Xbox 360 on laite, jolla voidaan pelata pelejä, kuunnella musiikkia, katsella DVD:eitä, surffata netissä jne. Eli sillä voidaan tehdä kaikkea sitä, mitä tavallisella PC:llä tehdään. Kaikki tämä tapahtuu vielä mahdollisimman pitkälle langattomasti.

Ei siis ollut mikään ihme, että Microsoft esitteli laitteensa MTV:llä ja vielä ennen vuoden tärkeintä pelialan messua. Yhtiön kilpailijat eivät ole Sony ja Nintendo, vaan Google, Yahoo! ja Apple, jonka tuleva elokuvien nettikauppa tulee viemään iTunes Music Storella aloitetun suunnitelman lopulliseen toteutukseensa. Cringely valaisee muuten miksi MacMinissä ei ole optista audio porttia … koska se on Airport Expressissä. Ja tulevassa mallissa tulee olemaan ulostulo myös televisiolle.

Microsoft on siis ajautunut tilanteeseen, jossa se on altavastaaja. Saa nähdä minne Xbox 360 lopulta menee, mutta mielenkiintoisia aikoja ollaan taas elämässä.

Kannattaa muuten ladata ”Nintendolta vuotanut” video (.wmv) uudesta Revolution konsolista. Kyseessä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä harkittu väärennös, mutta jos kyseessä on ihan oikea vuoto, niin Nintendo on tuolloin lähtenyt jonnekin hyvin omituiselle ja mielenkiintoiselle linjalle.