Jälkipyykki

Kuten viimekin vuonna on taas Kuukkeli-gaalan jälkeinen jälkipyykki täydessä käynnissä blogosfäärissä. Hyvä niin. Mutta itse raatiin osallistuneena voin nyt näille muutamille kriitikoille mainita muutaman sanansen.

Se, että raatilaisia oli ehdokkaiden joukossa ei ole mikään ihme. Raati muodostettiin ennen ehdokkaiden julkistamista. Samoin Suomessa blogosfääri on vielä harmittavan pieni, joten on miltein vääjäämätöntä että tiettyä ”sisäsiittoisuutta” syntyy. Vaikka siis pieni piiri pyöri, niin raatilainen jääväsi itsensä päätöksentekoprosessista, jos oli jossakin kategoriassa ehdolla. Jos ette tätä usko, niin miten selitätte sen etten tehnyt Kuuluttajia?

Raadin työ oli paikoitellen kovaakin käden vääntöä ja sapeleiden kalistelua. Itse asiassa yhdenkään kategorian voittaja ei löytynyt ilman syvempää keskustelua ja neuvottelua. Keskustelujen keskeisin aihe oli blogit, bloggaaminen ja niiden olemus. Mikä blogi ehdokkaista (tai niiden ulkopuolelta) edusti vuonna 2004 parhaiten näitä olemuksia raadin mielestä?

Kultainen kuukkeli ei ole ainakaan minun mielestäni mikään kilpailu, vaan sen tarkoituksena on osoittaa kunniaa tietyille henkilöille, jotka ovat toteuttaneet bloggaamisen olemusta omissa blogeissaan. Keskeisintä on tietoisuuden levittäminen bloggaamisesta.

Se siis siitä. Takaisin arkeen ja siementämään.

Pari ilmoitusluontoista asiaa:

Hei Kasan jengi!! Se sähköpostiosoite ei toimi. En voi vastata teille.

BlogiSanomille tiedoksi, että olen blogistani samaa mieltä kuin äidistänikin – rakas ja maailman paras.

Ei muuta ja nyt minä lähden hakemaan toimistolle postitettua Tiikeriä. Läl läl lää …

2 vastausta artikkeliin “Jälkipyykki

 1. Suurin ja ainoa virikkeeni osallistua keskusteluun Gookkelista perustuu sanomattoman suureen arvostukseen siitä, että raatilaiset laajensivat Gookkelin toimialuetta sananvapauden esitaisteluun. Tämä tapahtui aikana, jolloin hellitustasolla voimakkaasti ajettiin konemaisen ennakkosensuurin käyttöönottoa ”yhtä ’luonnolliseksi’ osaksi tietokoneita kuin virustorjuntaohjelmat on”.

  Täten on täysin toissijaista, että menikö muut palkinnot ’oikeille’ blogeille vai ei. Kukaan ei voi sanoa, että muut palkinnot olisi mennyt oikeille tai väärille blogeille. Gookkelin hengen mukaisesti raati päättää ’oikeat’ blogit. Kysymys on mielipideasioista. Jos jonkun suosikkiblogi ei tullut palkituksi, niin se ei tarkoita sitä, että kenenkään tulisi siitä loukkaantua. Henkilön tulisi arvostaa omaa suosikkiaan /riippumatta/ muiden mielipiteistä. Vain tällöin henkilöllä on oma mielipide. Selvää on myös, että henkilön tulisi arvostaa omaa blogiaan riippumatta muiden arvostuksesta. Täten on turha valittaa sitä, että palkinnot olisi muka mennyt väärille blogeille. Jos henkilön mielipiteet on riippuvaisia muiden mielipiteistä, niin muiden mielipiteet on oikeita.

  * * *

  Onneksi olkoon valituille ja koko blogiyhteisölle. Tätä hienoa tapahtumaa ei olisi ilman teitä. ƒlkää unohtako sitä.

  Lopuksi nöyrästi kumartaen osoitan kunnioitukseni raadille elämää suuremmasta asenteesta. Astuitte isoihin saappaisiin järjestämällä tapahtuman, mutta aika näytti saappaiden olevan sopivat.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.