PSP ei myynyt odotetusti

Playstation Portable ei olekaan myynyt odotetusti avausviikonloppuna Jenkeissä. Suurin syy laitteen hyvään, mutta ei odotetun hyvään menekkiin on ollut sen hinta. Miltein 350 dollarin kaupat (koska laitteen mukanahan tulee ostaa jotain pelattavaa) on monen pelaajan lompakolle aivan liian suuri uhraus. Todellinen myyntirysä tullaan näkemään vasta, kun Sony laskee kannettavan laitteensa hintaa.

Microsoft myy Xboxiaan jatkuvasti tappiolla, Nokia alentaa toistuvasti N-Gagen hintaa ja Sonyn on alennettava roimasti PSP:n hintaa, jotta se alkaisi myydä hittituotteen tavoin. Kuinka kauan tämä pelilaitteiden polkumyynti voi jatkua? Varsinkin seuraavan sukupolven konsolit tulevat olemaan (ainakin ennakkoon vuotaneiden tietojen mukaan) lähempänä kodin interaktiivisia viihdekeskuksia kuin perinteisiä pelikonsoleita. Tämä ei voi olla näkymättä valmistuskustannuksissa. Mitä jos pelibusiness ajaa itsensä vararikkoon liian suuriksi paisuvilla tuotantokustannuksilla ja liian vähäisillä tuotoilla? Pystyvätkö pelit (joiden kustannuksen ja hinnat nousevat entuudestaan) ja nettimaksut peittoamaan itse konsoleiden valmistamisesta kerääntyvät tappiot?

Toivottavasti pelimarkkinoille ei ole puhallettu sellaista kuplaa, että pelaamisen suuri nautinto vaarantuu jatkossa …

[via Slashdot: Games]

3 vastausta artikkeliin “PSP ei myynyt odotetusti

 1. Microsoft ehkä, mutta monella muulla ei ole yhtä syviä taskuja. Ja jos Microsoftin harteille lasketaan kaikkien pelien, konseptien ja palvelujen suunnittelu, toteuttaminen, valmistaminen ja jakelu, niin taitaa tulla silläkin firmalla jossain vaiheessa tappiolla pyörittämisen rajat vastaan.

  Pelibusineksessa nimittäin mennään aina pelit edellä. Jos ei ole hyviä pelejä tarjolla, niin konsoli ei mene kaupaksi vaikka ilmaiseksi annettaisiin. Ja jos innovatiiviset pelien kehittäjät menevät vararikkoon, niin se ei hyödytä Microsoftia, Sonya tai ketään muutakaan pätkääkään.

  Tykkää

 2. Kääntäkääpä katseenne Nintendoon. Eivät ole tainneet myydä cubeja tai gba-konsoleita alihintaan vielä missään vaiheessa, vaan tuottavat nätisti voittoa.

  Tykkää

 3. Juurihan jossain päin nettiä oli Nintendon toimitusjohtajan haastattelu, jossa hän mainitsi Microsoftin ostoaikeista. Oli jossain tapaamisessa sanonut Ballmerille ”Hey Ballmer, suck my tiny yellow balls.” MS:n edustajat olivat lähteneet tuohtuneina paikalta, eikä Nintendoa siis myyty. Pääjohtajalla oli melkoiset visiot Nintendon tulevaisuutta varten, ja toivon todellakin, ettei heille käy kuten Segalle Dreamcastin kanssa: loistava konsoli ja todella uniikkeja ja mahtavia pelejä – firman konsolipuoli floppasi ja Sonystä tuli markkinajohtaja Playstationin kanssa.

  Gameboy Advance myi huimia määriä, mutta pystyykö iso N samaan enää DS:n kanssa… Se riippuu sitten ihan täysin peleistä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.