Psykiatri Sarasvuo

MTV3:n aamu-lähetyksessä vieraillut Jari Sarasvuo puhui taas suorassa lähetyksessä täyttä paskaa. Hän sanoi, että psykiatreilla ja psykologeilla ei ole mitään asiaa hänen, Jan Saarisen ja Juhana Helmenkalastajan välisessä työnohjauksessa käytettyihin sanavalintoihin. Hyvä Jartsa. Taas joudun hieman korjaamaan suustasi päässyttä potaskaasi. Televisioitu ”työnohjaus” ei ole vain sinun ja ohjattujen välistä vuorovaikutusta. Kyllä siinä on mukana ne aika monet katsojat, joille asia välitetään. Ja tälloin käytettyjen termien painoarvo muuttuu huomattavasti.

Sarasvuo ei selkeästikään tiedä käyttämiensä termien ”katatonia” ja ”hypomania” ekstensioita psykiatrisessa kielenkäytössä eikä hän suuremmin selvennä, missä merkityksessä hän termejä käyttää omassa kielenkäytössään. Kysymys kuuluu, miksi helvetissä hän noita termejä viljelee? … Kyllä. Jari Sarasvuo käyttää johtamistaitoon kuulumattomia termejä fuulatakseen ja näytelläkseen ”sivistynyttä” henkilöä. Ja tätähän Sarasvuo on tehnyt koko sen ajan, kun hän on mediassa heilunut. Oikea johtajuus nousee ihan oikeasta sivistyneisyydestä (mikä näkyy esimerkiksi yksiselitteisenä ja selkeänä kielenkäyttönä) eikä vain sellaiselta näyttämisestä – Sarasvuon tapauksessa kiinnijäämisen helppous osoittaa hänen fuulaustaitonsa aika alkeelliseksi.

Se, että Sarasvuo kykenee fuulaamaan suomalaista liike-elämää kertoo lähinnä suomalaisen liike-elämän (ja sen johdon) surkeasta tilasta. Onneksi meillä on amerikkalaiset eläkerahastot, jotka oikeasti johtavat liike-elämämme lippulaivoja.

7 vastausta artikkeliin “Psykiatri Sarasvuo

 1. Kieltämättä Sarasvuo veti huolella hernepellon nenään jo ennen aamukahdeksaa. Mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei tässä nyt ole kyseessä ihan turha myrsky vesilasissa; kyseessä kun kuitenkin on maikkarin viihdeohjelma sunnuntai-iltana, niin kuin Sarasvuo itsekin sanoi. Ei kai se nyt ole kenellekään epäselvää, että kuka tahansa käyttää liioittelevia termejä korostaakseen sanomaansa: miksi muuten arkipuheessa ihmiset kutsuvat toisiaan vaikkapa homoiksi ja hulluiksi? (Selvennyksen vuoksi: moista nimittelyä en millään muotoa kannata enkä taatusti harrasta.) Koko kohu kertoo enemmän siitä, ettei tällä hetkellä taida olla juuri muitakaan ”uutisia” ruodittavaksi.

  Tykkää

 2. Jos Sarasvuo haluaa puhua itsestään ja Diili-ohjelman osallistujista, kannattaisi katsoa sanakirjasta ainakin sanat ”opportunisti”, ”karrieristi” ja ”machiavellisti”. Tai ihan nykyslangin termi ”spede”. 🙂

  Tykkää

 3. Eikös jokin aika sitten tullut ”Konttori” -niminen brittiläinen ”tosi-tv” -sarja, jossa meno oli vielä hurjempaa. Siinäkin tehtiin ihan vastaavalla tavalla viihdettä työstä. Ei diili ole yhtään sen realistisempaa muuten kuin näennäissuomalaisuuden osalta, osalla hahmoista on jopa roolinimet…

  Tykkää

 4. Konttori oli kuitenkin pelkkää fiktiota.

  Diilissä palkintona on työpaikka Trainer’s Housessa.

  Jengi on siis tosissaan…ainakin lähes…täyttä totta siis.

  Tykkää

 5. Edselillä hyvä kommentti: Konttori oli kyllä todenmpaa kuin tämä nykyinen toimistorottailu kaikkine lieveilmiöineen ja huuhaapuuhineen voi koskaa olla. Itse en kykene vieläkään katsomaan yhtään jaksoa kokonaan dvd:ltä, tulee niin myötähäpeinen olo hahmojen puolesta 😀

  Tykkää

 6. Ihan kuin olisin lukenut tuon viimeisen kappaleen ennenkin täällä, korvaa vain Sarasvuo-osuus ja suomalainen liike-elämä suomalaisella ______:llä.

  Tykkää

 7. Hyvä Ohikulkija,

  Ei se yhtään ilkeästi ollut sanottu. Minua hämää kaikkein eniten Jari Sarasvuon oppineisuutta esittävä oppimattomuus. Hänen feikkaaminen on niin läpinäkyvää, että vähänkin asiaan vihkiytynyt saa hänet kiinni jatkuvasti tosiasioiden vääristelystä ja muusta kieromielisestä oman edun tavoittelusta.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.