Filosofi

Eilen Lostarissa ystäväni esitteli minut koko illan ajan tutuilleen filosofiksi. Se tuntui omituiselta, koska en ole identifioinut itseäni vuosiin filosofian tutkijaksi … korkeintaan harrastajaksi. Filosofi on lähinnä se tyyppi, joka höpöttää koko illan Immanuel Kantista ja päästelee suustaan aina välillä ”jos ja vain jos”. Ei oikein sovi minuun. Ei edes opiskeluaikoina.

Miksi sitten tituleeraisin itseäni, jotta oma ”asemani” kiteytyisi nopeasti seurassa? Huomattuani, että minulla ei tuollaista titteliä ole, koin lyhytaikaisen identiteettikriisin. Onneksi se lähti pois tanssilattialla.

Pitkä matka on kuljettu yliopiston pölyä keräävien kirjojen keskeltä. Psykoosien tulkinnan vaikeutta ja mediafilosofiaa tutkivasta filosofian laitoksen kirjaston vahtimestarista on kasvanut jotain aivan muuta kuin piti. Olen vaikka freelance mediatutkija ja bloggaaja. Eivät ne sano suurimmalle osalle kansasta yhtään mitään. Hyvä niin. Olen mieluummin iso kysymysmerkki kuin vastaus …

4 vastausta artikkeliin “Filosofi

 1. Moi, Schizo-blogin lukijat! Moi! Meikä tuli tänne ihan tuosta vaan, keneltäkään lupaa kysymättä.

  Huomasitteko te, että Schizo-Janne ikään kuin filosofoi tuossa lopussa? Mahtoikohan se olla tahallista? Kuuluukohan Schizo-Janne johonkin salaseuraan?

  Minusta se on aika siistiä, että jengi niinku vaan filos… fi… no sovoi tai.

  Lopuksi haluaisin jättää viestin Kuuluttajalle:

  Minkä takia sinä nykyään päivität niin harvoin? Onko sinulla jokin tarttuva tauti?

  Voisinko minä saada sen?

  Moi moi!

  Tykkää

 2. Hyvä Vt,

  Sinä päivänä, kun SchizoBlogiin saapumiselle pitää pyytää jokin erillinen lupa, niin minut on a) ammuttu, b) kidnapattu tai c) huumattu jollain sellaisella kemikaalisella substanssilla, joka tekee minusta kireä pipoisen kusipään.

  Eli ihan vapaasti ja rennosti vaan. Tänne mahtuu ja jos tiukkaa tekee, niin tehdään lisää tilaa.

  Ja minä kuulun lukuisiin erillisiin salaseuroihin ja muihin moraalisesti epäillyttäviin sosiaalisiin konstruktioihin. Varsinkin tällä hetkellä on meneillään minun ja hyvän ystäväni 10 vuotisen irstailun ja riettauden juhlavuosi, joka tekee tästä vuodesta mitä merkittävimmän.

  Tykkää

 3. Opiskeluaikoina lanseerattu ”joutopoika” on loistava titteli edelleen. Ei tarvitse kertoa mitä tekee oikeasti tai mitä on opiskellut, vaan titteli kertoo oikeasti kaiken oleellisen 🙂

  Tykkää

 4. Vt hyvä, saat multa ihan minkä taudin vaan haluat.

  Kuulutan varmaan lähiaikoina. Nyt vaan salainen työni ulkoministeriön palveluksessa on hieman saanut minut esteelliseen tilaan.

  Terveisiä kaikille filosofeille. Filosofit on ihan sairaan kuuleja.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.