Kottke ja Gonzo

gonzo.gif

Teko on yhden ihmisen pieni siirto omassa pienessä elämässään, mutta jonkun on jossain vaiheessa tehtävä ratkaisu suuntaan taikka toiseen. Jason Kottke on siirtynyt kokopäivätoimiseksi bloggaajaksi. Ja tämä on tapahtunut ilman siirtymistä minkään mediatalon palvelukseen tai nojautumalla mainostajiin. Jason pyytää lukijoitaan lahjoittamaan hänelle rahaa oman harkinnan mukaan.

Tästä huolimatta kottke.org pysyy kokonaan ilmaisena kaikille lukijoille. Kokeilu jatkuu vuoden ajan. Ihailen Jason Kottken rohkeutta ja toivotan hänelle menestystä valitsemallaan tiellä. Ja vielä enemmän toivon Jasonin esimerkin osoittavan, että bloggaamisen voi ottaa tosissaan luopumatta sen omintakeisuudesta.

Sediksen postaus gonzo-journalismista sopisi aivan hyvin myös bloggaamisen manifestiksi. Suosittelenkin kaikille bloggaajille tutustumista sunnuntaina poismenneen Hunter S. Thompsonin tuotantoon.

Mutta jos saatte käsiinne suomennoksen Suuri hainmetsästys (vuodelta 1982), niin unohtakaa kaikki mitä Esa Saarinen kirjoittaa sen esipuheessa. Esipuheella ja teoksella ei ole kovin hirveästi tekemistä toistensa kanssa. Aamun Helsingin Sanomissa Vesa Siren kirjoitti muistokirjoituksessa hienosti journalismin kuninkaasta:

Hänelle [Hunter S. Thompsonille] gonzojournalismi ei koskaan ollut vain sekoilua. Jimmy Carterin ja Ted Kennedyn henkilökohtaisesti tunteneelle demokraattisen puolueen kannattajalle se oli myös keino yrittää parantaa maailmaa – ja kuvata sen rappiota.

”Gonzon isä on ehkä kuollut, mutta hänellä on lukemattomia äpärälapsia bloggaajien keskuudessa.” Tri. Schizo … hah!!

3 vastausta artikkeliin “Kottke ja Gonzo

Kommentointi on suljettu.