Poliittista pelaamista

Water Cooler Games kirjoittaa pelien yllättävistä poliittisista ulottuvuuksista. Kiina kielsi markkinoiltaan Worldwide Soccer Manager 2005 pelin, koska siinä esiintyvät erillisinä maina Taiwan, Hong Kong, Macao ja Tiibet.

Samoin Etelä-Korea on kieltänyt Ghost Recon 2 pelin, koska pelin eräässä tehtävässä mennään sodan runtelemaan Pohjois-Koreaan.

Toivottavasti samanlainen tendenssi jatkuu pelien kehittäjien keskuudessa. Vaikka pelibusiness on julistettu Hollywoodiakin mahtavammaksi, niin en haluaisi nähdä sen romahtavan yhtä alhaalle kuin elokuvateollisuuden on käynyt. Niin kauan kuin meillä riittää innokkaita koodaajia, jotka kykenevät elättämään itsensä indy-peleillä, on pelibusineksella toivoa.

Luulisi pelimaailmasta löytyvän myös viirusten ja muiden haittaohjelmien kirjoittajille seksikkäämpää puuhaa …

2 vastausta artikkeliin “Poliittista pelaamista

  1. Mitä?

    Onko meillä innokkaita koodaajia, jotka kykenevät elättämään itsensä indy-peleillä?

    Tykkää

  2. No joo. Siis tarkoitin esim. Remedya, joka alussa oli Indy, mutta sitten tuli se sellainen Max Payne. Mutta siis osoitus siitä, että kannattaa vääntää pelejä … Onhan ne nyt parempi esimerkki nuorille kuin esim. Renny Harlin … tai jotain.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.