Sakset, kankaat ja ompelukone

Veera ja Visukinttu muistelevat ala-asteen kaksijakoista käsityöopetuksen antia, jossa kummatkin sukupuolet saivat kokeilla niin ompelemista kuin höyläämistäkin. Toisin kuin Veera, niin minä olisin halunnut valita ompelemisen. Sillä taidolla olisin vaatehulluna ihmisenä tehnyt huomattavasti enemmän kuin teknisillä töillä.

Ai miksikö en sitten valinnut sitä? No, kun edustaa miehistä sukupuolta ja olisi koulussa viettänyt sorvin ääressä vietetyn ajan ompelukoneen edessä, olisi saanut väistämättä homon maineen. Seksuaaliseen vähemmistöön kuuluminen ei ole mikään rikos, mutta lapsena se kiusaaminen ja sosiaalinen paine olisivat olleet sietämättömiä – varsinkin, kun ei tuohon vähemmistöön kuulu.

Siis on aivan totta, että umpihetero mieskin osaa kaivata ompelukoneen käyttötaitoa, kun housut pitäisi lyhentää. Yksi naisystävä on luvannut ommella kaljapalkalla, mutta olisi se nyt siistimpää osata itse lyhentää, kaventaa ja muuta sellaista. ƒitiäkään ei viitsi jatkuvasti vaivata. Olisikohan työväenopistossa katumapäälle tulleille miehille ompelun alkeiskursseja?

Yksi vastaus artikkeliiin “Sakset, kankaat ja ompelukone

  1. Pyydä sitä tuttua muijaa opettamaan sinut ompelemaan. Vaikka sitten kaljapalkalla => hyöty menetetystä oluesta moninkertainen.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.