Vihdoinkin …

No niin. Tulihan se sieltä.

itunes_suomi.jpg

Eipä tarvitse taas miettiä mihin sitä luottokorttia käyttäisi.

Update: Shoppailun tuloksena ostin Nuspirit Helsingin albumin sekä Van Halenin Fair Warningin (ainoa Van Halen, mitä en omista digitaalisessa muodossa … niin ja ”Van Hagareita” ja muita rimanalituksia ei Van Halen -albumeiksi lasketa).

Miksi Suomen Applen sivuilla ei välilehti ”Switch” ole jo vaihdettu ”iPod + iTunes” välilehdeksi, kuten Ranskan, Englannin ja Saksankin Applen sivuilla? Odotetaanko, että Suomessa uutinen leviää lehtien, television ja blogien välityksellä?

24 vastausta artikkeliin “Vihdoinkin …

 1. Jes! Jes! Jes! Enpäs muistakaan koska viimeksi on tehnyt mieli itkeä onnesta. [lähtee shoppaamaan]

  Tykkää

 2. Iih. Sain tänään duunissa puhelinsoiton Applelta, josta arvasin, että iTunes tulee Suomeen. Mielenkiintoista kuulla, mitä Applen dirikat sanoo haastattelussa iTunesin ongelmista rantautua Eurooppaan. Ei toi meidän ƒKT ole suhtautunut hirveän positiivisesti 0,99 hinnoitteluun, muistaakseni Alaspää sanoi joskus viime syksynä puhelimessa sen olevan täysin mahdoton ajatus. Vieläkin ihmetyttää, miten ne sen tekee.

  Tykkää

 3. Pekka,

  Joka kerta kun joku suomalainen byrokraatti sanoo ”Never gonna happen”, minä pistän pääni pantiksi että juuri niin tulee käymään ja vielä huomattavasti nopeammin kuin kukaan uskaltaa edes odottaa. Milloinkohan nuo byrokraatit ymmärtävät, että he ovat 99% tapauksissa aina täysin väärässä? (ja kyllä, tämä oli kärjistys ;-))

  Tykkää

 4. Mä en ainakaan löytänyt tota 4.7. vielä mistään ladattavaksi. On ihan runsaudenpula tuolla iTunes Storessa — ei oikein tiedä mistä aloittaisi shoppailun (annoin itselleni täksi illaksi 20 euron rajan…). Odotan ”innolla” ens kuun luottokorttilaskua — siinä on nimittäin mm. herra Geekille ostettu uus iMac…

  Tykkää

 5. Aika halpaa tosiaan ottaen huomioon, että tuohon hintaan kaiketi sisältyy huima 22% ALV toisin kuin Jenkeissä.

  Tykkää

 6. Kutri,

  Ostit sitten miehellesi uuden iMacin. Antti on onnenmies. Minäkin haluan. Siis vaimon, joka ostaa minulle iMacin. Jäämme odottamaan Superchickia …

  Tykkää

 7. Minä ostin vaimolle iPod minin. Vaimo ei ole ostanut minulle vielä iMacia. Eikä varmaan ostakaan.

  Tykkää

 8. Rehellisyyden nimissä ko. luottokorttilaskua tullaan maksamaan myös misterin tienaamilla rahoilla, eli ihan niin ihana vaimo en sentään ole. 8)

  Tykkää

 9. Saas nähdä millainen vaikutus iTunesin ja sen kaltaisilta (osta tämä biisi yhdellä klikkauksella) palveluilla on piratismiin?

  Ainakin omasta mielestäni olen valmis maksamaan (0,99 EUR), vaikka netistä löytyisi suhteellisen helposti ilmaiseksikin.

  Jeevana että iTunes huokuu disainia! Me, I like.

  Tykkää

 10. ƒlä nyt mitvit viitsi. Kyllä se Laura Pausini taitaa upota ihan kybällä sulle. Shakiraakin ostat kuitenkin salaa, mutta sitten täällä leveilet rokkenrollilla.

  Tykkää

 11. Ja huomioidaanpas sitten, että 128 kbps AAC vastaa jotain 160-192 kbps MP3-tiedostoa. En ainakaan minä ole kaivannut lisää bittejä biiseihini, ja kuuntelen musiikkia kuitenkin ihan hyvillä kuulokkeilla.

  Tykkää

 12. Ja yksikään MP3 tai AAC ei ole cd-laatua. Jos jotakin otetaan pois niin se on pois. Korvakuulolta on tietysti vaikea erottaa 192 MP3:sta ja CD:tä toisistaan. MiniDiscin ATRAC3:n ja CD:n erottaa, muttei pysty sanomaan kumpi on kumpi. Tuo 128 kbps AAC on ihan riittävä esim iPodiin ja useimmille muillekin musiikinostajille, mutta minäkin haluaisin vähintään 192:sta tai edes 160:tä.

  Tykkää

 13. Itse uskon, että tuo 128 kb/s on yksi niistä syistä, että Apple on saanut levy-yhtiöt mukaan iTunes Music Storeen. Totta kai niitä syitä on muitakin, mutta tuo on varmaan ollut yksi niistä.

  Sitten se, että erottaako jotain korvalla vaiko ei, on kysymys johon en ota kantaa sen enempää. HC-hifistille ei riitä mikään ja tavallinen tallaaja pärjäisi jopa vähemmälläkin.

  Tykkää

 14. Aika mielenkiintoista juttua tuli tänään kuultua: levy-yhtiöt saavat 2/3 99 sentistä jaettavaksi itsensä, artistin ja teoston kanssa. Apple ottaa vain lopun. Hinta on halpa, koska iTunes Music Storen perusta, tekniikka ja laskutus on sama kaikkialla ja myydään volyymiä. Eli kun myy ihan perkeleesi, ei haittaa matala yksikköhinta. Voi kun cd-levyjenkin myynnissä olisi tajuttu tuo, mutta nyt taitaa olla jo liian myöhäistä.

  iTunes Motorola -luureihin menee 12-24 biisiä, eli ei vissiin tule muistikorttiversiota noista luureista. Motorola luurit ovat käsittääkseni ekoja, jotka lisensoivat Applen DRM:n omiin laitteisiinsa. Maailmanvalloitus on alkanut. Yhteistyötä Nokian kanssa ei vahvistettu, vaikka Noksunkin luurit tukevat periaatteessa AAC:tä ja tarvitsisivat kipeästi kunnon musasoftan kammottavan Audio Managerin tilalle.

  Tykkää

 15. Mulla on ollut testissä kasa mp3-soittimia, mm. iPod. Sen paras puoli on integraatioa iTunes-softaan, joka tekee käytöstä mahtavaa. Uusimmissa malleissa myös akkukestoa on parannettu roimasti. Itse olen kumminkin palannut aina kännysoittimeni pariin. Ennen oli 256 megan MMC-kortilla varustettu Siemens SL45, nyt Nokia 6230 puolen gigan kortilla. Puhelimeen on kömpelömpää ladata musaa, mutta soitin on aina käsillä kun vaan ostaa useamman parin kuulokkeita eri takkien taskuihin 😀

  Tykkää

 16. Like I said last time.

  Some other points to note I think, are that, well how to do this as efficiently as possible. Hmm. The once obvious solution becomes clouded. Well ok here goes.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.