Mellakointia

En ole nähnyt Riot On! dokumenttia, joten en tässä aio puhua itse elokuvasta yhtään mitään. Minua on kuitenkin viime aikoina alkanut epäillyttää suomalaisten vapaa naureskelu sille, että täältä löytyy reilut 20 miljoonaa dollaria sijoittajien rahoja polttavia tyyppejä. Mielestäni tuo on asia, josta tulisi nolostua.

Tietenkin voidaan aina vedota siihen, että riskirahoittajat pistivät typeryksissään rahoja humpuukiin. Mutta näillä sijoittajilla on tapana realisoida voitot jostain. Se, että Suomessa jotkut rällästävät miljoonia taivaan tuuliin merkitsee tuon virhesijoituksen aiheuttaman menetyksen korvaamista jostain muualta. Mielestäni olisi ollut huomattavasti mielenkiintoisempaa tehdä dokumentti niistä säästötoimenpiteistä, joita jossain muualla tehtiin suomalaisten rällästämisen takia. Kuinkakohan moni työntekijä sai jossain muualla lähteä kilometritehtaalle?

Riot-E:n kaltaiset yrittäjät ovat langettaneet aika synkän varjon vakavasti otettavien IT- ja mobiiliyrittäjien ylle. Se, että Suomi on sisällön tuotannon kehitysmaa pitäisi olla laajan huolestumisen aihe. Ei tällaiselle toilailulle pitäisi naureskella. Eikä todellakaan pitää minään coolina juttuna.

Yksi vastaus artikkeliiin “Mellakointia

Kommentointi on suljettu.