Atomipommi

Denverissä on aikoinaan huolehdittu todella perusteellisesti kansalaisten turvallisuudesta atomipommin varalta. Just In Case Atom Bombs Fall on mahtavaa luettavaa suoraan ydinajan alustan (v. 1951). Ohjeissa kehoitetaan pommin räjähtäessä tyynesti pistämään ikkunat kiinni ja odottamaan hälytyksen loppumista. Hälytyksen loputtua otetaan rennosti suihku ja jatketaan elämää. Alla käsikirjan muutama fakta atomipommista. Varsinkin ensimmäinen kohta on typerryttävä. [via Metafilter]

pommiohjeet

12 vastausta artikkeliin “Atomipommi

  1. Tuohon aikaan puhuttiin paljon ”ketjureaktiosta” johon pommin toiminta perustuu. Kansa epäili, että ketjureaktio voi levitä fissio- ja fuusiomateriaalista ja pamauttaa koko Maapallon yhtenä pommina.

    Kakkonenkin on hyvin totta. Amerikkalaisten viimeisetkin todella isot pommit vanhenivat varmaan jo 60-luvulla. Venäläisillä niitä oli pitempään. Korvattiin monikärkijärjestelmillä. Niillä tulee tulosta aivan toiseen tahtiin.

    Kaikkien meidän ydinaseiden ystävien suosikkisivu http://www.fas.org/nuke/index.html kertoo lisää.

    Tykkää

  2. Tuli tässä mieleen, että tuohan esite on vähän samanlainen kuin mitä nyt levitetään geneettisesti manipuloidusta ruoasta. Eihän siinä mitään vaaraa voi piillä. Eihän?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.