Listojen alkuperä

High Fidelity

Maikkarilta tuleva High Fidelity on kaikkien listaajien ykköselokuva … kulttileffa jo syntyessään. Kuka ei olisi joskus uneksinut saavansa tehdä monologin kameran edessä koko elämästään (varsinkin niistä suhteista). Ainoa asia, mikä elokuvassa tökkii on, että siinä keskitytään ihan liikaa college-skeida rockiin (ei kaikki 80-luvun alun melankoliset brittibändit olleet kovinkaan hyviä).

Itsekin joskus nuoruudessa haaveilin omasta levykaupasta. Mutta onneksi en lähtenyt toteuttamaan tuota unelmaani. Vaikka olen luonteeltani keräilijä, niin en ole koskaan oikein sietänyt keräilijöitä ympärilläni.

Toisaalta, elokuva, jossa pääosassa on John Cusack ei voi olla läpensä huono elokuva. Eivät edes ne 80-luvun sekoilut …

Elokuvan ero-lista on kyllä hervoton. Itsekin saisin aikaan todella universaaleihin mittoihin kasvavan ”onnettomien rakkauksien ja romanttisten mustelmien” listan, mutta jätän sen julkaisemisen joskus tuonnemmaksi. En halua muistaa sitä kuinka ankeaa elämässä on joskus ollut.

Ai, mikäkö Cusack olen? Katso alle.

3 vastausta artikkeliin “Listojen alkuperä

 1. Luin kirjan kesällä. Filmi on ihmeen hyvä siihen verrattuna, mutta jäin kaipaamaan… kaikenlaista, sitä jotain syvempää, tai jotain…

  ”The unhappiest people I know, romantically speaking, are the ones who like pop music the most; and I don’t know whether pop music has caused this unhappiness, but I do know that they’ve been listening to the sad songs longer than they’ve been living the unhappy lives.”

  Tykkää

 2. Elokuvahan on ihan onneton valju kopio kirjasta, joka on ehkä yksi parhaista lukemistani koskaan. _Siinä_ on todellista listaamisen henkeä!

  Tykkää

 3. Joo. Mutta silti John Cusack on viileä. Itse en ole jaksanut lukea kirjaa. Pitää varmaan ottaa joskus työn alle kyseinen opus.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.