p2p yliopiston riesana

Digitoday tietää uutisoida, että yliopiston henkilökunnan koneilla on huolestuttavan paljon p2p -ohjelmia surruuttamassa milloin mitäkin (lähinnä mp3:ia veikkaisin). Tämä tietenkin syö kaistaleveyttä ja asettaa verorahoilla toimivan organisaation vähän outoon valoon.

Itse yliopistolla työskentelevänä henkilönä poistaisin netin käyttöoikeuden noin 70 prosentilta henkilökunnalta. Sen saisi takaisin, kun on suorittanut laajan tietoturvatutkinnon. Tai vähintään henkilökohtaiset koneet tulisi olla sellaisia, että niihin ei käyttäjä kykene asentamaan yhtään mitään itse. Mutta nämähän ovat ainoastaan minun ajatuksiani … valitettavasti.

3 vastausta artikkeliin “p2p yliopiston riesana

  1. Joo, mutta sitten taas toisaalta tutkinnon läpäisseillä pitäisi olla oikeus olla ainakin oman koneensa admin, eikös?

    Koska tiedämmehän kaikki minkälaisella työmotivaatiolla ja sydämellisyydellä varustettuja yksilöitä yliopisto on palvelukseensa haalinut. Myös mikrotukitehtäviin, valitettavasti.

    Tykkää

  2. Kuulin itse lauantaina niin hirveästä korruptoitumisesta yliopistolla, että se oli viimeinen niitti. En halua enää kuulua tähän sakkiin.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.