Diili

Suomen ärsyttävin ”media-heebo” Jari Sarasvuo lisää ärsyttävyyttään entisestään, kun syksyllä alkaa maikkarilla tosi-TV -kilpailu Diili. Siinä etsitään Sarasvuon firmaan Business Opportunity Directoria (???), joka vastaa uusasiakashankinnasta ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamisesta. Uusasiakashankinta? – Mikä? … Siis tyyppi, joka loppujen lopuksi hankkii uusia asiakkaita (koska uudet keinot osoittautuvat kuitenkin jo olemassaolevien keinojen uudelleenkierrätykseksi). Wau!!

Ohjelman sivuilla hehkutetaan ”huomiotaloudesta”, joka näyttää olevan lähinnä samaa vanhaa PR-osaston hommaa uudella nimellä varustettuna.

Huomiotalous on symbolien, dialogin, markkinoinnin, brändien, draaman ja kertomusten jännitteiden taloutta, kykyä luoda lisäarvoa aineettomin keinoin. Huomiotaloudessa ratkaisevaa on luoda tunnelataus, joka kuljettaa niin juonta kuin tarinaakin eteenpäin.

Kuulostaa täysivaltaiselta höpön löpöltä. Mutta sitähän Sarasvuo meille on aina tarjonnutkin.

Keskeisintä huomiota ohjelma tarjoaa Trainers’ Houselle. Kukaan vakavasti uraa rakentava henkilö ei lähde mihinkään televisio-visailuun hankkimaan itselleen ”huomiotaloudellista lisäarvoa”, vaan keskittyy oikeasti työn tekemiseen. Pitää siis nostaa hattua Sarasvuolle, joka on saanut taas yhtiönsä median huomion keskipisteeseen.

Siinä on taas hyvä myydä höpö-höpö kursseja yhtiöille, joiden dirrikat voivat pestä kätensä, kun henkilöstöasiat on taas Sarasvuon toimesta hoidettu kuntoon … siis teoriassa.

3 vastausta artikkeliin “Diili

 1. Täytyy tunnustaa että olen jumahtanut Subbarin Big Bro sarjaan (onneksi loppuu viikon päästä), mutta muut saakin sitten jäädä, yhtään jaksoa en esim. suurta seikkailua katsonut. Toivottavasti Sarasvuon ohjelmaa ei katso kukaan! ja mä vielä pidin sitä ihan OK tyyppinä kun se oli HPR:ssä! Onneksi myös laiska voi boikotoida ohjelmaa,->jättää vaan katsomatta.Vielä kun saisi sellaisen boksin kotiinsa joka mittaa katsojalukuja, ai että voisi tuntea ylemmyyttä ja pitää jotain sivistävää päällä ihan kiusallaan.. 😛

  Tykkää

 2. Jarin itsevarma esiintymistapa herättää närää yleisössä.

  Osa miehen menestyksen salaisuudesta on mielestäni kyvyssä tuoda provosoiden esille keskeisimmät, liiketalouden ja johtamiskulttuurin solmukohdat.

  Jari ei ymmärtääkseni pyri antamaan valmiita vastauksia, vaan esittää ärsyttävän vaikeita kysymyksiä.

  Mitä tulee tuohon kansainvälisen ohjelmaformaatin lokalisointiin ja TarinersHousen valintaan, niin sehän on Jarin johtaman yrityksen PR:n ja oman henkilökohtaisen egobuustin kannalta katsottuna mitä mainioin valinta.

  Way 2 go Jari.

  Teille muille: ei sitä telkkaria tarvitse katsoa. Keskittykää vaikka oman elämänne kehittämiseen.

  ps. en edusta PRO-Jari Sarasvuo liikettä. Halusin vain tuoda vaihtoehtoisen näkökulman / kommentin.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.