Journalismikritiikin tulevaisuus

Adam L. Penenberg on keksinyt mielenkiintoisen tavan tuoda itseään julki journalistina. Hänen kotisivunsa ovat todella ammattitaitoisesti tehdyt. Ne sisältävät tavallisten julkaisujen ja biografioiden lisäksi myös miehen oman blogin (yllätys, yllätys).

Penenbergin ensimmäinen kolumni Wiredissa antaa odottaa paljon. Mies lupaa keskittyä ”uuden median” journalismiin – miten se eroaa ”vanhasta” ja mitä uutta annettavaa sillä on. Toisena huomion keskipisteenä hänellä on journalistien keinot vääristää uutisia omien mieltymystensä mukaisesti. Tästähän on ollut viime aikoina runsaasti esimerkkejä esim. NYTimesissa.

Mielenkiintoinen anekdootti Penenbergin kolumnissa on tutkimustulos, jonka mukaan ihmiset uskovat entistä vähemmän median välittämiin uutisiin. Tästä huolimatta median asema maailmankuvan muokkaajana ei näytä vähentyneen.

Lisää aiheesta – The State of the News Media 2004